- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Moskva: U slučaju da Kijev izvede udar na Kursku nuklearku sledi žestok odgovor

© Sputnik / Ilya Pitalev / Uđi u bazu fotografijaKurska nuklearna elektrana u Kurčatovu
Kurska nuklearna elektrana u Kurčatovu - Sputnik Srbija, 1920, 17.08.2024
Pratite nas
Cilj provokacije u vezi sa priprema Kijeva za udar na Kursku nuklearku jeste da Rusija bude optužena da je sama gađala taj objekat kako bi se stvorila preduslov za napad na nuklearne energetske objekte Ukrajine, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane. U slučaju realizacije ovog plana, Rusija će preduzeti munjevit i žestok odgovor.
„U slučaju da kijevski režim počne sa realizacijom tih zločinačkih planova, s ciljem da u evropskom delu kontinenta dođe do tehnogene katastrofe, radioaktivnog zaražavanja velike teritorije, odmah će biti preduzete žestoke vojne i vojno-tehničke mere“, navodi se u saopštenju.
Kako se navodi, Moskva smatra da ovakve aktivnosti Kijeva uz podršku Zapada predstavljaju direktno kršenje Rezolucije UN usvojene 2005. godine „O borbi protiv nuklearnog terorizma“.
„Ministarstvo odbrane sa velikom ozbiljnošću gleda na informacije koje su stigle nezavisnim kanalima o tome da Kijev priprema udar na Kursku nuklearku“, navodi se u saopštenju.
Podsetimo, ruski vojni reporteri su javili da ukrajinska vojska priprema napad prljavom nuklearnom bombom, a u planu je da se napadi izvedu na mestima gde se čuva istrošeno gorivo za nuklearne elektrane.
Vojni reporter Marat Hajrulin saopštava da je sa tim ciljem u grad Žute Vode u Dnjepropetrovskoj oblasti već dopremljena bojeva glava kako bi se ta provokacija sprovela u delo.
Naime, u planu je da se ona detonira na teritoriji Istočnog rudarsko-prerađivačkog kombinata.
Hajrulin je pozvao da se prema ovoj informaciji sve strane odnesu veoma ozbiljno imajući u vidu očaj kijevskog režima koji se nalazi pod velikim pritiskom Zapada
„Velika je šansa da se napad izvede i na Kursku i na Zaporošku nuklearnu elektranu“, dodao je on.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala