- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zvanično: Zvezdi stiglo pojačanje iz Rusije

© Foto : FK Crvena zvezdaVanja Drkušić
Vanja Drkušić - Sputnik Srbija, 1920, 16.08.2024
Pratite nas
Vanja Drkušić, slovenački reprezentativac, zvanično je stigao u Crvenu zvezdu kao pozajmljeni fudbaler ruskog Zenita.
Iz Sočija, preko Zenita, Vanja Drkušić stigao je do Srbije odnosno Crvene zvezde u kojoj će provesti narednih godinu dana na pozajmici.
Reprezentativac Slovenije igra na poziciji štopera, a o njegovim kvalitetima govorio je i Mitar Mrkela, sportski direktor kluba.
„Crvena zvezda je želela Vanju Drkušića i Vanja Drkušić je želeo Crvenu zvezdu. Ima iskustvo igranja za reprezentaciju Slovenije, bio je odličan na Evropskom prvenstvu, jedan od najboljih u svojoj ekipi. Mesto mu je u Crvenoj zvezdi i sa njim će naša odbrana biti još jača. U Crvenoj zvezdi mogu da igraju samo oni koji su odmah spremni da odgovore svim zahtevima i težini dresa. Zvezda nije laka, traže se igrači koji prave razliku, i Drkušić je jedan od njih. Od samog početka i prvih razgovara, Vanja je potencirao koliko voli Zvezdu i kolika mu je želja da dođe ovde. To je veoma važno, jer je Zvezda klub sa mnogo emocija. Vanja prepoznaje to, preneće emocije na teren i doprineti tome da Zvezda bude jača“, istakao je Mrkela.
O prvim utiscima posle potpisivanja ugovora govorio je i Drkušić koji će nositi dres sa brojem 33.
„Potpisom za Crvenu zvezdu ostvarujem dečački san. Srećan sam što sam ovde i jedva čekam da počnem da treniram. Iza mene je odlično leto, prvo sa reprezentacijom gde smo na Euru napravili odličan uspeh koji se i nije očekivao od nas. Zatim sam potpisao sa velikim Zenitom i hvala Bogu - pustili su me da dođem u Zvezdu. Jedva čekam da obučem Zvezdin dres, istrčim pred punu Marakanu i pomognem klubu da uđe u Ligu šampiona. Pratio sam Zvezdu naravno, pogotovo u Evropi. Verujem da ću se brzo adaptirati, jer dosta već igrača poznajem, Timija iz reprezentacije najbolje. Ostvario sam dečački san i jedva čekam da istrčim na teren“, istakao je Drkušić.
Slovenački štoper karijeru je počeo sa 16 godina u Herenvenu, da bi potom igrao u Rendeu i Bravu gde je naročito skrenuo pažnju na sebe.
Novak Đoković Karlos Alkaras Vimbldon finale - Sputnik Srbija, 1920, 16.08.2024
SPORT
Đoković i Alkaras igraju sa legendama
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala