- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

„Rusija će pobediti u svetom ratu za mir i pravdu“: Kim Džong Un pisao Putinu

© Sputnik / POOL / Uđi u bazu fotografijaKim Džong Un i Vladimir Putin u Pjongjangu
Kim Džong Un i Vladimir Putin u Pjongjangu - Sputnik Srbija, 1920, 16.08.2024
Pratite nas
Severnokorejski lider Kim Džong Un ponovio je u poruci ruskom predsedniku Vladimiru Putinu da će produbiti saradnju sa Moskvom i naglasio da će Rusija pobediti u svetom ratu za mir i pravdu, kao i da će dve zemlje promovisati izgradnju multipolarnog novog sveta.

"Prijateljska osećanja vojski i naroda dve zemlje iskovana i produbljena u borbi protiv zajedničkog neprijatelja služe kao snažna pokretačka snaga za razvoj odnosa prijateljstva i saradnje u sveobuhvatno strateško partnerstvo i nepobedivo prijateljstvo", naveo je Kimu odgovoru na Putinovu čestitku povodom 15. avgusta, kada se obeležava godišnjica oslobađanja Severne Koreje od japanske kolonijalne vladavine 1945. godine, prenosisevernokorejska državna novinska agencija KCNA.

Putin je u čestitki Kimu naveoda osnovu veza između Rusije i Severne Koreje predstavlja borba sovjetskih vojnika protiv Japana u Drugom svetskom ratu.
Kim i Putin su u junu u Pjongjangu održali drugi samit za manje od godinu dana i potpisali pakt o sveobuhvatnom strateškom partnerstvu koje uključuje međusobnu odbranu u slučaju napada treće strane.
Severnokorejski lider je povodom praznika posetio spomenik korejskim vojnicima koji su se borili protiv Japana od 1910. do 1945. godine, kao i Kulu oslobođenja, spomenik vojnicima sovjetske Crvene armije koji su učestvovali u oslobađanju Koreje od Japana.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala