- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Vulin sa članovima ruske Vlade: Ekonomski odnosi sa Rusijom od značaja za Srbiju

© Foto : Ustupljeno SputnjikuAleksandar Vulin i Denis Manturov
Aleksandar Vulin i Denis Manturov - Sputnik Srbija, 1920, 15.08.2024
Pratite nas
Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin, poslednjeg dana zvanične posete Moskvi, razgovarao je sa prvim potpredsednikom Vlade Ruske Federacije Denisom Manturovom i ministrom energetike Ruske Federacije Sergejom Civiljovom.
Na sastanku sa Civiljevom je razmotreno niz aktuelnih pitanja saradnje u različitim energetskim sektorima, uključujući i snabdevanje Republike Srbije ruskim prirodnim gasom.
Potpredsednik Vulin je izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom u oblasti energetike i zahvalio se Ruskoj Federaciji na stabilnim isporukama gasa koje obezbeđuju energetsku sigurnost Srbiji.
Ministar Civiljov je rekao da dijalog omogućava uspešan razvoj interakcije u glavnim sektorima energetsko-energetskog kompleksa između bratskih naroda Rusije i Srbije, kao i blagovremeni odgovor na izazove i proširenje bilateralnih kontakata.
© Foto : Sputnjiku ustupila Aleksandar Vulin i Sergej Civiljev
Aleksandar Vulin i Sergej Civiljev - Sputnik Srbija, 1920, 15.08.2024
Aleksandar Vulin i Sergej Civiljev
Napomenuo je da se sa srpskim kolegama radi planski u sektoru nafte i gasa, kao i u oblasti elektroenergetike.
Šef Ministarstva energetike RF pozvao je srpsku delegaciju da prisustvuje „Ruskoj energetskoj nedelji“, koja će se održati u Moskvi od 26. do 28. septembra ove godine.

Ekonomski odnosi sa Rusijom od značaja za Srbiju

Vulin i prvi potpredsednik Manturov razgovarali su o bilateralnoj saradnji Republike Srbije i Ruske Federacije i konstatovali da su odnosi dveju zemalja, uprkos brojnim izazovima, na visokom nivou.
Vulin i Manturov su sumirali rezultate razgovora srpskog potpredsednika vlade i ruskih ministara tokom četvorodnevne zvanične posete Moskvi, i saglasili se da, i pored dobre saradnje, postoji prostor za njeno unapređenje u oblastima od zajedničkog interesa Srbije i Rusije.
© Foto : Ustupljeno SputnjikuDenis Manturov na sastanku sa Vulinom
Denis Manturov na sastanku sa Vulinom - Sputnik Srbija, 1920, 15.08.2024
Denis Manturov na sastanku sa Vulinom
Jedna od tema sastanka bila je i ekonomska saradnja dve zemlje. Potpredsednik srpske vlade je istakao da su ekonomski odnosi sa Rusijom od izuzetnog značaja za Srbiju naročito u oblasti energetike.
Napomenuo je da su ruske investicije u Srbiji dobrodošle i da postoje povoljni uslovi za uzajamna ulaganja i bolje korišćenje potencijala u različitim privrednim i infrastrukturnim projektima.
Potpredsednik Vulin je dodao da je Srbija prijatelj Rusije i da i pored pritisaka nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji.
Zahvalio se prvom potpredsedniku Manturovu na aktivnoj podršci Rusije po pitanju teritorijalne celovitosti Srbije i na pomoći u borbi protiv usvajanja rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala