- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Godine mu ništa ne mogu – još je dužan sebi i NBA

© Foto : fiba.basketballAustralijski reprezentativac Peti Mils na meču protiv Španije
Australijski reprezentativac Peti Mils na meču protiv Španije - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2024
Pratite nas
Prekaljeni australijski plejmejker Peti Mils potpisao je ugovor sa Jutom Džez i naredna sezona biće mu 16. u najjačoj košarkaškoj ligi sveta – NBA.
Oprostio se Peti Mils od dresa Australije po završetku turnira u Parizu, gde je Srbiji ubacio čak 26 poena i stavio je u ozbiljan problem, ali su Orlovi uspeli da preokrenu i domognu se polufinala. Oprostio se i od Atlante Hoks i ide u Jutu.
Prema informacijama koje je objavio čuveni NBA insajder Adrijan Vojnarovski, Mils će za jednogodišnji ugovor sa "džezerima" inkasirati 3,3 miliona dolara.
Mils će nastaviti da teroriše protivničke mrežice pod budnim okom Vila Hardija s kojim je sarađivao još u San Antonio Sparsima. Već dve godine Hardi je na čelu ekipe iz Solt Lejk Sitija, a Mils će sada ponovo sarađivati s njim.
Jedno je sigurno, godine mu ništa ne mogu, još je dužan sebi i NBA (pesma Saše Matića kaže veran sebi i Bogu). Jer, Peti Mils ima čak 36 godina, a na parketu i dalje izgleda kao mladić, fizički je i te kako spreman, šut ga i dalje služi.
Mils je u NBA ligu stigao još davne 2009. godine kao 55. pik na trafdu, kada ga je izabrao Portland.
Imao je kratko „bekstvo“ u australijsku i kinesku ligu, da bi se 2012. godine vratio među „mamuze“ s kojima je osvojio šampionski prsten 2014. godine, da bi se tamo zadržao do 2021. godine. Posle toga igrao je za Bruklin, Atlantu, Majami i Jutu.
Dejan Milojević - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2024
SPORT
Deki, budi ponosan! /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala