- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Ukrajinci su se prevarili – Rusija će se boriti do kraja

© Sputnik / Stanislav Krasilnikov / Uđi u bazu fotografijaArtiljerijsko oruđe "msta S" u zoni specijalne vojne operacije
Artiljerijsko oruđe msta S u zoni specijalne vojne operacije - Sputnik Srbija, 1920, 14.08.2024
Pratite nas
Komandant jedinice "Ahmat" Apti Alaudinov izjavio je da ukrajinske snage koje su ušle u Kursku oblast nisu predvidele da će se Rusija boriti do kraja i da se neće povlačiti.
Alaudinov je rekao i da je cilj ukrajinskih snaga bio da zauzmu strateške objekte u Kurskoj oblasti i deo Belgorodske oblasti.
Prema njegovim rečima na teritoriju Kurske oblasti ušlo je 12.000 ukrajinskih vojnika, a bilo je i mnogo stranih plaćenika. Najveći deo njih je likvidiran, istakao je Alaudinov.
"Svuda se čuo poljski, engleski, francuski", rekao je on i dodao da je veći deo njih likvidiran.
Prema rečima komandanta jedinice "Ahmat", iznad Kurske oblasti nisu bili uočeni ukrajinski avioni.
Podsetimo, masovni napad ukrajinskih oružanih snaga na Kursku oblast počeo je 6. avgusta. Načelnik Generalštaba Oružanih snaga Valerij Gerasimov izvestio je predsednika Vladimira Putina narednog dana da je ruska vojska zaustavila napredovanje Oružanih snaga Ukrajine u dubinu ruske teritorije.
U regionu je više puta proglašavana raketna opasnost, nakon čega je uvedena vanredna situacija federalnog nivoa. Lokalno stanovništvo se evakuiše u druge regione Ruske Federacije.

Zelenskog bi uskoro mogli da ubiju

Alaudinov smatra da bi šefa kijevskog režima Vladimira Zelenskog uskoro mogli da likvidiraju njegovi gospodari.
"Nadam se da ga, dok mi do njega stignemo, neće ubiti njegovi gospodari, a to je sasvim moguće u najskorije vreme", rekao je Alaudinov u izjavi za "Rusija 1".
Ruska Spoljna obaveštajna služba saopštila je juče da je sve veće nezadovoljstvo u američkoj eliti i da u Vašingtonu razrađuju opcije kako da Vladimira Zelenskog zamene osobom kojom bi se lakše upravljalo i koja bi bila manje korumpirana.
Kao odgovarajući kandidat razmatra se bivši ministar unutrašnjih poslova Ukrajine Arsen Avakov (u Rusiji se nalazi na listi terorista i ekstremista).
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala