- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ognjen, Marko i Aleksa za Sputnjik: Žal su zamenili ostvareni snovi

© Sputnik / Lola ĐorđevićOgnjen Dobrić
Ognjen Dobrić - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2024
Pratite nas
Prve utiske posle osvajanja bronzane medalje na nedavno održanom takmičenju za Sputnjik su podelili košarkaši Ognjen Dobrić, Marko Gudurić i Aleksa Avramović. Za jednim porazom žale, ali sa druge strane svima je srce puno jer su svesni kakav su uspeh postigli.
Košarkaši Srbije obradovali su naciju, a tokom celog turnira Orlovi su osećali podršku svog naroda. Zato su lakše preboleli poraz od Sjedinjenih Američkih Država i zato su uspeli da se izdignu i okite se odličje o čemu je govorio Ognjen Dobrić.
„Jesu se slegli utisci, ali znamo šta sada nas čeka. Jedva čekamo da pozdravimo ljude koji su nam pružali podršku tokom celog turnira i posle poraza od Amerike smo imali neverovatnu podršku, nije bilo nijednog ružnog komentara. Ostaje žal zbog tog poraza, ali drago mi je da smo uspeli da nađemo snage i energije da uzmemo tu medalju“, rekao je Ognjen Dobrić.
Srpski reprezentativac otkrio je da on i saigrači sebe nazivaju timom snova.
„Volimo tako da kažemo jer smo pokazali šta znači tim. Mi kažemo da smo tim snova, mi smo više od snova, više od tima“, rekao je Dobrić sa čime se složio i Marko Gudurić koji je takođe istakao koliko je srećan i ponosan na ekipu.
„Bilo je teško, ali osećali smo se kao da smo pobedili. Bilo nam je teško, ali uspeli smo da se oporavimo i vratimo Nemcima. Jako nam je drago i srećni smo“, poručio je Gudurić.
Aleksa Avramović je bronzom oko vrata ostvario snove jer mu nije važno samo odličje već i to da je deo jedne neverovatno složne ekipe.

„Naši snovi su ostvareni ovim što smo stvorili. Bilo nam je puno srce, divno nam je bilo svih ovih dana jer smo izgradili porodičnu atmosferu i nadam se da ćemo nastaviti u istom sastavu da se borimo za neke više ciljeve“, poručio je miljenik navijača.

Košarkaše je sa Novakom Đokovićem, vaterpolistima, Damirom Mikecom, Zoranom Arunović i Aleksandrom Perišić dočekalo više od 50.000 ljudi.
Doček srpskih sportista - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2024
SPORT
Skala emocija je eksplodirala /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala