- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Emotivni Novak: Ostvarenje sna – inspirišu me sportisti koji ponosno predstavljaju Srbiju

© Sputnik / Lola ĐorđevićDoček sportista Srbije
Doček sportista Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2024
Pratite nas
Jedva je Novak Đoković čekao da stigne u Srbiju i proslavi zlatnu medalju sa ostalim srpskim sportistima za koje je istakao da su mu velika inspiracija. Objasnio je srpski as da mu je lepše da podeli radost sa ostalim kolegama i da je ovim zlatom ispunio svoj dečački san.
Novaku Đokoviću bilo je puno srce kada je konačno ostvario san i osvojio zlato za Srbiju, ali to srce bilo je još punije kada je došao u svoju zemlju posle takvog podviga.
„Meni su inspiracija svi sportisti koji predstavljaju našu zemlju da velikim ponosom, puno strasti i energije, ljubavi prema otadžbini i narodu“, rekao je Novak.
Srpski as slavio ja zajedno sa košarkašima i prošle godine kada su oni osvojili srebro na Svetskom prvenstvu, a on trofej na US Openu.
„Prošle godine sam imao tu čast da ponovo budem na balkonu sa košarkašima i basketašima. Ja sam tada osvojio tri od četiri Gren slema, jedna od najuspešnijih mojih sezona u karijeri. Nije bilo planirano da ja budem tu ali se nekako ispostavilo da smo svi tu u isto vreme i dobio sam tu čast i privilegiju da budem s njima. Imao sam veliko zadovoljstvo da budem na balkonu i sam i sa drugim sportistima“, prisetio se Novak.
Srbija je na nedavno održanom takmičenju osvojila pet medalja što Novak smatra velikim uspehom, ali je i uveren da će se srpski sportisti iz Los Anđelesa za četiri godine vratiti sa još većim brojem odličja.
„Uvek je lepše kada to deliš sa tvojim kolegama, sa sportistima koji iz petnih žila izvlače snagu da predstave Srbiju na najbolji mogući način. Svi koji su ovde, a i oni koji nisu, su to srce dali za Srbiju. Ovo je veliki uspeh vratiti se sa ovoliko medalja, a verujem da će Los Anđeles biti još trofejniji. Želim svima to. Ja ne znam, potrudiću se da doguram do Los Anđelesa, želeo bih naravno. Najveće je zadovoljstvo predstavljati Srbiju. Za mene je ovo ostvarenje dečačkog sna. Ogroman pritisak ceo život da osvojim zlato jer sam sve ostalo manje-više osvojio u tenisu. Sad se osećam ispunjeno, kompletirano i idemo da slavimo“, rekao je Novak Đoković.
Najbolji teniser svih vremena otkazao je učešće na mastersu u Sinsinatiju gded je trebalo da brani 1.000 bodova što je dovoljno jasan pokazatelj za to koliko mu je stalo do Srbije.
Doček sportista Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2024
SPORT
Spektakularno slavlje Đokovića na ulicama Beograda /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala