- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Komandant "Ahmata": Situacija u Kurskoj oblasti pod kontrolom

© Foto : Ministry of Defense of the Russian Federation / Uđi u bazu fotografijaUničtoženie voennoй tehniki VSU v prigraničnom raйone s Kurskoй oblastью
Uničtoženie voennoй tehniki VSU v prigraničnom raйone s Kurskoй oblastью - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2024
Pratite nas
Komandant "Ahmata" Apti Alaudinov je izjavio je da je situacija u Kurskoj oblasti Ukrajine pod kontrolom.

"Sitaucija u Kurskoj oblasti je pod kontrolom, u toku je čišćenje terana u nekim naseljima gde još ima protivničkih vojnika", rekao je on i naglasio da je najveći deo ukrajinskih vojnika i tehnike koji su ušli na teritoriju Rusije već likvidiran.

Alaudinov je uveren da su pripremom ukrajinske operacije u Kurskoj oblasti rukovodili američki generali, kao i da je angažovan veliki broj stranih plaćenika.
Takođe je dodao da će avioni F-16 isporučeni Ukrajini biti uništeni isto kao i drugi ukrajinski avioni.
Podsetimo, masovni napad ukrajinskih oružanih snaga na Kursku oblast počeo je 6. avgusta. U regionu je više puta proglašavana raketna opasnost, nakon čega je uvedena vanredna situacija federalnog nivoa. Lokalno stanovništvo se evakuiše u druge regione Ruske Federacije.
Načelnik Generalštaba Oružanih snaga Valerij Gerasimov izvestio je predsednika Vladimira Putina 7. avgusta da je ruska vojska zaustavila napredovanje Oružanih snaga Ukrajine u dubinu ruske teritorije.
Prema najnovijim informacijama ruskog Ministarstva odbrane, Kijev je od početka borbenih dejstava na kurskom pravcu izgubio više od 2.000 vojnika, 32 tenka i 23 oklopna transportera.
Pogledjate i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala