- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Paunić za Sputnjik: Bronza zlatnog sjaja – sudije prelomile meč sa Amerikom

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaIvan Paunić
Ivan Paunić - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2024
Pratite nas
Srbija je košarkaše dočekala kao heroje, a tako je i trebalo da bude sa čime se slaže i Ivan Paunić, bivši košarkaški reprezentativac, koji je za Sputnjik rekao da bronza Orlova sija zlatnim sjajem zbog svega što su prikazali na turniru.
Način na koji su se košarkaši Srbije borili i stigli do odličja oduševio je celu zemlju, pa tako i njihovog bivšeg saigrača i prijatelja Ivana Paunića. Sa nekima je igrao, druge poznaje lično i zato je neizmerno ponosan na uspeh koji su postigli.
„Ova bronza je za sve u Srbiji kao zlatna jer su ovi momci pokazali kako izgleda prava ekipa, prava reprezentacija, kako se broi za državu. Polufinale i meč za bronzu bile su neke od najlepših utakmica koje smo mogli da gledamo. Presrećan sam što su pokazali veliki kvalitet, zajedništvo. Ostaje velika žal što poslednjih pet minuta protiv Amerike nismo priveli u našu korist. Došli su sa najjačim timom u istoriji američke košarke“, rekao je Paunić u emisiji Sputnjik sport.
Najveći utisak očekivano na nekadašnjeg reprezentativca ostavila je utakmica sa Sjedinjenim Američkim Državama u kojoj veruje da su sudije imale velikog udela zbog nekoliko diskutabilnih odluka.
„Lebron Džejms je najavio da će napraviti najbolji tim, došli su u jako dobrom sastavu, to su momci koji dominiraju NBA ligom, brutalna ekipa. Sigurno nije bilo lako igrati sa njima, fizički su dominantni, igraju brže. Amerikanci su se malo opustili jer su mislili da su previše dominantni, a mi smo ušli u meč rasterećno, onako kako treba da se igra polufinale protiv Amerike. Kada smo prošli četvrtfinale, momci su znali da nema šta da im se zameri i zato su ušli rastrećeno što je bio pun pogodak. Pogađali smo, napravili veliku prednost, za to moraš da budeš na vrhunskom nivou. Poslednjih pet minuta kao da se pojavila doza straha jer su već videli pobedu. Amerikanci su, da naglasim uz pomoć sudija, pogađali neke šuteve, Embid, Kari koji je odigrao utakmicu života, pogađao je šuteve koje je malo igrača u Evropi videlo. Uz pomoć sudija su prelomili utakmicu, ostaje ogromna žal“, rekao je Paunić.
Objasnio je potom Paunić i koliko je reprezentaciji značio Nikola Jokić.
„Navijači to drugačije gledaju od nas sportista. Ne može niko da kaže da Nikola ne želi uvek da igra za Srbiju. Morate da se stavite u njegovu poziciju, igra svaku utakmicu po 40 minuta, sve se vrti oko njega. Po mom mišljenju je četiri godine zaredom MVP, treće godine je ta titula nepravedno poklonjena drugom igraču. Teško je jednom osvojiti MVP titulu,a mi imamo Srbina koji vlada četiri godine, takvom momku treba skinuti kapu i treba ga razumeti da i on nekada treba da ima odmor i posveti se porodici. Nikola je pokazao ovom borbenošću da nije tu, kao što su neki pričali, da nas časti prisustvom nego je stvarno ginuo i pokazao da naša reprezentacija sa njim i bez njega nije ista“, uveren je bivši reprezentativac.
Za kraj razgovora još jednom je istakao koliko je ponosan i srećan na ekipu.
„Znam kakvi su to momci. Ne postoji trunka ega, to je skup najboljih momaka što ljudskog što igračkog kvaliteta, pokazali su to kada je bilo najteže. Predstavili su Srbiju u najboljem mogućem svetlu“, zaključio je Ivan Paunić.
Pogledajte celu emisiju Sputnjik sport.
Doček sportista Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2024
SPORT
„Treće, a kao da je prvo!“ – kapiten je za Sputnjik najavio zlato i ispunio obećanje!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala