- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bum-bum Birmančević – Solun ipak ne slavi „srpsku levicu“ /video/

© Sputnik / Elena Rusko / Uđi u bazu fotografijaAndrija Živković i Miloše Veljković na treningu pred meč sa Švajcarcima
Andrija Živković i Miloše Veljković na treningu pred meč sa Švajcarcima - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2024
Pratite nas
Srpski reprezentativac Veljko Birmančević postigao je dva gola za Spartu iz Praga u pobedi na gostovanju Steaui - 3:2 (3:0), dok je PAOK na krilima Andrije Živkovića bio nadomak plasmana u plej-of Lige šampiona, a onda je dozvolio sebi da sve prospe u dubokoj sudijskoj nadoknadi, kasnije i tokom produžetka.
Grci su na na „Tumbi“vodili protiv Malmea u revanšu - 3:2 (prvi meč 2:2), a levonogi krilni napadač postigao je treći gol za klub iz Soluna, da bi Šveđani u 97. stigli do izjednačenja, ujedno i produžetaka.
Na kraju je Kristijansen u devetom minutu prvog produžetka uspeo da pogodi mrežu PAOK-a i da odvede svoj tim u plej-of Lige šampiona.
Prvi meč u Švedskoj bio je izuzetno interesantan i uzbudljiv, što potvrđuju čak četiri gola - po dva na obe strane.
Identičan slučaj bio je i u revanšu, gde su gosti iz Malmea stigli do prednosti preko Nanasija već u 10. minutu.
Udarac je uzvratio Tajson, koji je iz slobodnog udarca pogodio donji desni ugao – 1:1.
Totalni preokret dogodio se u 43. minutu, kada je za 2:1 pogodio Kulijerakis, da bi samo 120 sekundi kasnije Nanasi drugim pogotkom doneo novi rezultatski egal.
Iako se činilo da će se na „Tumbi“ otići nerešenih rezultatom, da ne bude tako postarao se Andrija Živković, koji je u četvrtom minutu sudijske nadoknade pogodio za 3:2 na asistenciju Babe.
Bivši fudbaler Partizana primio je loptu s desne strane, prebacio je na jaču, levu nogu, i pogodio dalji ugao za eksploziju na „Tumbi“.
Činilo se da će to ujedno biti i konačan rezultat u revanšu meča trećeg kola, ali je Malme preko Zeterstroma uspeo da "kupi" sebi produžetak, iz kog je kasnije izašao kao pobednik.
U plej-of Lige šampiona plasirala se Sparta iz Praga, koja već na pluvremenu imala čak tri gola prednosti protiv Steaue - 3:0, a prva dva pogotka delo su srpskog reprezentativca Veljka Birmančevića. Sve što je Steaua do kraja uspela jeste da smanji na 3:2 i unese neizvesnost.
Kako je prvi meč završen nerešenim rezultatom 1:1, tako je bilo jasno ko će proći dalje. Tako će Sparta iz Praga odmeriti snage sa Malmeom, koji je eliminisao PAOK našeg Andrije Živkovića.
Luka Jović - Sputnik Srbija, 1920, 13.08.2024
SPORT
Devetka! /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala