Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Vulin sa Putinovim savetnikom: Odnosi Srbije i Rusije nikad nisu bili iskreniji

© Foto : skrinšot/video/ materijal pres službe Aleksandra VulinaSastanak savetnika predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina za spoljnopolitička pitanja Jurija Ušakova i potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vulina
Sastanak savetnika predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina za spoljnopolitička pitanja Jurija Ušakova i potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vulina  - Sputnik Srbija, 1920, 12.08.2024
Pratite nas
Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin, koji boravi u višednevnoj poseti Moskvi, sastao se sa savetnikom predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina za spoljnopolitička pitanja Jurijem Ušakovim.
Potpredsednik Vlade RS je istakao je da je Srbija jedina zemlja u Evropi koja nije postala deo antiruske histerije i nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji.
Vulin je naglasio da naše narode vezuje vekovno prijateljstvo i da odnosi dva zemlje nikada nisu bili iskreniji i sadržajniji čemu su najviše doprineli lični i prijateljski odnosi predsednika Aleksandra Vučića i Vladimira Putina.
Potpredsednik Vulin se savetniku ruskog predsednika Ušakovu zahvalio na principijelnom stavu Ruske Federacije po pitanju poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije i dodao da srpski narod nikad neće zaboraviti podršku u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija i glasanju protiv sramne rezolucije o Srebrenici.

Srbija neće uvesti sankcije Rusiji iako to mnogi traže od nas

Potpredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin sastao se, na početku zvanične posete Moskvi, sa direktorkom Ruskog eksportnog centra Veronikom Nikišinom.
Vulin i Nikišina su se složili da je saradnja Srbije i Rusije na visokom nivou kao i da postoji prostor za unapređenje ekonomske saradnje.
Potpredsednik srpske vlade je istakao da naša zemlja nije i neće uvesti sankcije Ruskoj Federaciji iako su to mnogi tražili od nas.
Naglasio je da su ruske investicije uvek dobrodošle u Srbiji i dodao da je između dveju zemalja, i pored pokušaja nametanja ograničenja, nastavljena trgovinska saradnja.
Vulin od danas boravi u zvaničnoj poseti Ruskoj Federaciji, gde će se, između ostalog, sastati sa brojnim ruskim zvaničnicima.
Spomenik jugoslovenskim partizanima u Patriot parku u blizini Moskve - Sputnik Srbija, 1920, 12.08.2024
SRBIJA
Vulin poručio iz Rusije: Ako sumnjate gde je sloboda - samo pogledajte gde su Srbi i Rusi /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala