- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Zlatni vaterpolisti i Damir sa srebrnom Aleksandrom stigli u Beograd

© Sputnik / Lola Đorđevićtrening vaterpolista
trening vaterpolista - Sputnik Srbija, 1920, 12.08.2024
Pratite nas
Vaterpolo reprezentacija Srbije, tekvondistkinja Aleksandra Perišić i strelac Damir Mikec stigli su u Beograd sa nedavno završenog takmičenja.
Po treći put uzastopno vaterpolisti Srbije osvojili su zlatnu medalju, a u Beograd su stigli kao heroji.
Prve impresije posle velikog uspeha izneo je Uroš Stevanović, selektor reprezentacije.
„Nismo išli kao otpisani, išli smo da osvojimo zlato. Ostalo, već sam rekao. Da ne prate medije ili, ne daj Bože, čitaju komentare. Slava i hvala Bogu što je nagradio naš trud i rad. Celo leto smo radili da bismo došli do ovakvog rezultata. Hteo bih da se zahvalim svakom igraču i članu stručnog štaba poimence“, rekao je selektor.
Svaki meč bio je do detalja isplaniran, a jedino je Australija uspela da iznenadi Srbiju.
„Sve je planski rađeno, od prvog do poslednjeg dana. Jedino smo mislili da ćemo pobediti Australiju 7:3, a bilo je 8:3 za njih. Uvek je grupna faza bila teška, neizvesna. Nikad reprezentacija nije najbolje igrala u grupnoj fazi. Dobar je recept što smo se tu mučili, da bismo odigrali kako treba u nokaut fazi. U finalu smo izgledali kako smo želeli. Sve je planski rađeno, nemajte sumnje“, rekao je reprezentativac Miloš Ćuk.
Dušan Mandić zahvalio je u svoje i u ime saigrača Novaku Đokoviću koji je Delfinima dao vetar u leđa posle teškog poraza.
„U porazu od Australije nismo ličili na sebe. Duboko nas je to potreslo, nešto je isprovociralo u nama. Hvala Novaku koji je baš tada došao da poseti selo. Sedeli smo svi u sobi, razmišljali o svemu, nije bilo lako, a onda je on došao na vrata. Ono što nam je rekao doprelo je do nas, a pogotovo način na koji je on došao do svog dugo željenog cilja. Na kraju, lepa priča i za nas i za njega. Trajalo je to desetak minuta, iskreno je govorio o pobedama i porazima. Najiskrenije smo mu zahvalni za to“, rekao je Dušan Mandić.
Srbija se sa takmičenja vraća i sa jednim srebrom koje je osvojila tekvondistkinja Aleksandra Perišić.
„Nasmejani smo. Nadali smo se kada smo krenuli na put da ćčemo se vratiti nasmejane i sada smo srećne. Nisam svesna veličine svog uspeha. Nadam se da sam pomogla deci da krenu da se bave sportom. Veliko iskustvo. Sve vreme sam bila fokusirana na svoje mečeve. Kada se sve završilo, jedva sam čekala da vidim i košarkaše i vaterpoliste. Mislim da kada budem došla na bakon da će sve biti nestvarno. Spremna sam“, rekla je 22-godišnja Aleksandra Perišić.
Iako je Damir Mikec prvi osvojio medalju još na početku takmičenja on je odlučio da ostane sa ostalim reprezentativcima i vrati se tek na kraju.
„Hvala svima na podršci. Igre su završene jer sam se ja sada zaista vratio iz Pariza. Nedostajalo nam je iskustvo druženja iz sela. Nismo imali to u Tokiju zbog korone, sada smo bili daleko od Pariza, pa sam zato ostao nekoliko dana posle. Hteo sam da ostanem i da ih bodrim. Da osetim atmosferu. Počastvovan sam što sam nosio zastavu na zatvaranju. Još uvek nemam taj osećaj da uz moje ide da sam osvajač zlatne medalje“, rekao je Mikec.
Vaterpoliste će sa zlatnim Novakom Đokovićem Mikecom i Zoranom Arunović, srebrnom Aleksandrom Perišić i bronzanim košarkašima dočekati srpski navijači u 20 časova isped Starog dvora.
Džoel Bolomboj - Sputnik Srbija, 1920, 12.08.2024
SPORT
Zvezdin Rus sprema nešto novo /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala