- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Ljubav prema psima ili mačkama govori o vama više nego što mislite

Pas i mačka - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2024
Pratite nas
I psi i mačke su umiljate životinje i odlični kućni ljubimci, ali da li ste znali da vaša preferencija između pasa i mačaka govori mnogo više o vama nego što ste mislili.
Jedna od najznačajnijih razlika je ta da su ljubitelji pasa značajno društveniji i ekstrovertniji od ljubitelja mačaka, koji pak više cene svoj mir, provođenje vremena u svom domu i – introvertniji su.
Psihološka istraživanja pokazuju da su vlasnici pasa u proseku mnogo društveniji od vlasnika mačaka, vole da se druže u velikim grupama ljudi i aktivniji su, navodi Džoli.hr.
Uz to, ljubitelji pasa neretko su i vrlo samouvereni i glasni u društvu i vole da budu u centru pažnje. Dok su generalno vlasnici mačaka više “kućni” tipovi. Vlasnici pasa često su sportisti i rekreativci.
Još jedna zanimljivost je da vlasnici pasa imaju specifično ponašanje kada su u društvu vlasnika drugih pasa, kao da imitiraju ponašanje svojih ljubimaca – navode psiholozi.
Međutim, vlasnici mačaka često su intelektualno napredni ljudi. Mačkoljupci nemaju suviše velik krug prijatelja, ali one koje imaju, njima su verni za ceo život.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala