- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Petrušev za Sputnjik: „Zaslužili smo – tek će biti slavlja“

© Sputnik / Lola ĐorđevićFilip Petrušev
Filip Petrušev - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2024
Pratite nas
Košarkaši Srbije koji su osvojili bronzanu medalju, dočekani su kao šampioni, što i jesu, jer su na pravdi Boga, pokradeni protiv Amerike, da bi na kraju razbili Nemačku u borbi za treće mesto. I zato je doček na aerodromu bio veličanstven, gomila mališana gurala ase za potpis i sliku sa istinskim herijima nacije, a jedan od njih je Filip Petrušev.
Nije bilo previše zadržavanja košarka, jer je gužva na aerodromu "Nikola Tesla" bila ogromna.
Mališani u pratnji roditelja, odeveni u dresove, uglavnom "Bogdanović, Jokić", pohrlili su u prve redove s rekvizitima, basketarom, jelte, kako bi dodirnuli svoje idole, slikali se s njima i imali momenat za pamćenje.
Jokić je prvi izašao i s osmehom na licu, iskusno je projurio, dok su posle njega i Nikole Jovića izašli Filip Petrušev i Vasilije Micić.
I dok je Micić bio "zarobljen" davajući autogrami i potpisujući zastave Srbije brojnim navijačima, Fetrušev je našao vremena bar za kratku izjavu Sputnjiku.
Na pitanje da li ova bronza sija zlatnim sjajem, usledio je odgovor:
"Da, mislim da smo bili stvarno jako, jako blizu. Zaslužili smo da pobedimo u tom polufinalul, ali i dalje imamo medalju. Osvojili smo bronzu, zasluženo".
Na konstataciju da su oduševili jasnost slavljem u jednom pariskom restoranu, gde se pevalo "Prokleta je Amerika i zlato što sja...", gde se malo (više) popilo, da bi vrhunac večeri usledio prilikom dodele medalja tek oko ponoći, Petrušev je rekao.
"Tako smo se dogovorili. Mnogo nam znači ova medalja, to je pokazalo slavlje u Parizu i ovaj doček na aerodromu. Biće još slavlja, biće još neko okupaljanje, čeka nas i balkon", rekao je za Sputnjik Filip Petrušev osvajač bronze, koja sija zlatnim sjajem.
Selektor Svetislav Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2024
SPORT
Sputnjik dočekao bronzane – a „zlatne“ Orlove
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala