Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Uspostavljen saobraćaj ispred Vlade Srbije posle protesta

© Sputnik / Lola ĐorđevićBloikirana raskrsnica Kneza Miloša i Nemanjine
Bloikirana raskrsnica Kneza Miloša i Nemanjine - Sputnik Srbija, 1920, 11.08.2024
Pratite nas
Protest manje grupe demonstranata koji se protive najavi iskopavanja litijuma i kompaniji „Rio Tinto“ završen je večeras ispred Vlade Srbije, a saobraćaj u Nemanjinoj i Ulici Kneza Miloša je normalizovan.
Učesnici protesta, koji su se okupili oko 18.00 časova, kao razlog naveli su nezadovoljstvo zbog hapšenja i izricanja prekršajnih kazni trojici aktivista koji su sinoć učestvovali u blokadama železničkih stanica „Prokop“ i „Novi Beograd“.
Okupljenima su se obratili predstavnici neformalne organizacije „Sviće“ i „Ne damo Jadar“ i rekli da će sutra uložiti žalbe na presude Prekršajnog suda u Beogradu izrečene aktivistima Nikoli Ristiću, Ivanu Bijeliću i Jevđeniju Julijanu Dimitrijeviću i da će rok da ih puste biti do srede.
Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić saopštio je ranije danas da je posle sinoćnjeg protesta, privedeno 14 lica zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivična dela. Dodao je da su tri lica privedena zbog sumnje da su izvršili prekršaje, a dva lica su strani državljani.
„Biće podnete krivične prijave i prekršajne prijave za sve počinioce tih dela“, rekao je Dačić.
Predsednica Prekršajnog suda u Beogradu Olivera Ristanović izjavila je da su tri osobe privedene tokom demonstracija protiv iskopavanja litijuma i da je za dve doneta odluka o kazni zatvora od 30, a za treću 40 dana. Ona je za Tanjug rekla da su te tri osobe optužene za narušavanje javnog reda i mira drskim i bezobzirnim ponašanjem.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala