- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Cicipas uručio ocu otkaz

© AP Photo / Christophe EnaStefanos Cicipas
Stefanos Cicipas - Sputnik Srbija, 1920, 10.08.2024
Pratite nas
Stefanos Cicipas, grčki teniser, posle nekoliko loših rezultata otpustio je oca Apostolosa sa mesta trenera.
Da nije osvojio masters u Monte Karlu bila bi ovo sušna godina za Stefanosa Cicipasa koji nije imao kontinuitet i više se mučio nego što je uživao na terenu.
Najnoviji „hladan tuš“ Grk je dobio u Montrealu gde ga je za samo sat i 19 minuta pobedio Kei Nišikori, trenutno 576. teniser sveta rezultatom 6:4, 6:4.
Shvatio je Cicipas da su promene neophodne i napravio je jednu radikalnu. Njegov otac Apostolos Cicipas više mu neće biti trener.
„Teška srca vas obaveštavam da je moja saradnja s ocem kao trenerom došla kraju. On će ostati u ulozi oca, i samo oca. Znam samo da ovo poglavlje treba zatvoriti i pokušati sa pisanjem novog. Obojica smo se složili oko toga“, objavio je Cicipas na društvenim mrežama.
Ovoj odluci prethodio je sukob oca i sina u meču protiv Nišikorija. U trenutku kada je Japanac poveo sa 5:2 u prvom setu Stefanos je od oca tražio da napusti ložu. O toj situaciji grčki teniser govorio je posle meča.
„Filozofija nas uči da mudrost proizlazi iz razumevanja naših granica i shvatanja naših grešakaa. U mom slučaju, shvatio sam da sam pogrešio što sam se ponašao prema ocu na onakav način. Tenis nije samo meč, udarac ili par sekundi, to je dugo putovanje prepuno emocija, pritiska i očekivanja“, obrazložio je Cicipas.
Još uvek nije poznato ko bi mogao da bude Apostolosov naslednik, a ne bi bilo veliko iznenađenje ni da se Stefanos predomisli.
Svetislav Pešić - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2024
SPORT
Slavite američke zvezde, sudijo iz Bosne, lažni Francuzi! Slavite! Pobedili ste Srbiju!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala