- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Mira i Dijana su budućnost ruskog tenisa: „Tek ćemo osvajati medalje“

© AP Photo / Alessandra TarantinoMira Andrejeva
Mira Andrejeva - Sputnik Srbija, 1920, 10.08.2024
Pratite nas
Mira Andrejeva i Dijana Šnajder, ruske teniserke, osvojile su srebrnu medalju u dublu na aktuelnom takmičenju, a posle velikog uspeha najavile su da će osvajati još medalja za Rusiju.
Zbog apsurdnih pravila na aktuelno takmičenje mogli su samo individualni sportisti iz Rusije koji su potpisali dokument sa posebnim pravilima.
Tako su Mira Andrejeva i Dijana Šnajder osvojile srebro kao neutralne teniserke iako bi po svoj logici to odličje trebalo da se računa kao odličje osvojeno za Rusiju. Međutim, talentovane Ruskinje to nije sprečilo da pokažu šta znaju i stignu do finala.
Posle osvajanja medalje Mira i Dijana motivisane su da nastave da igraju dubl i pojave se na istom takmičenju i za četiri godine.
„Sjajno je imati medalju. Mislim da ćemo igrati na možda još četiri ili pet ovih takmičenja, tako da mislim da možemo pokušati da postignemo i osvojimo više medalja u budućnosti. Sjajno je što smo prvi put na takmičenju i odmah imamo medalju“, rekla je talentovana Mira.
Odluka da Andrejeva i Šnajder igraju dubl bila je iznenađenje jer su obe tokom sezone bile fokusirane na singl u kom se posebno istakla Dijana koja je osvojila tri titule na tri različite podloge.
Nisu uspele da se pripreme za takmičenje, srele su se tek pred početak i manjak uigranosti mogao je da bude poseban problem, ali i njega su prebrodile mlade Ruskinje.
Ovo je tek početak!
Aleksandar Stanojević - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2024
SPORT
Stanojević posle novog poraza u Evropi: „Na pobedu u Švajcarskoj“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala