- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bogdanović, Micić i Petrušev: „Sija bronza kao zlato“

© Sputnik / Lola Đorđević Bogdan Bogdanović
 Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 10.08.2024
Pratite nas
Srpski košarkaši pokazali su kako se bori za svoju zemlju, osvojivši bronzanu medalju u duelu sa aktuelnim svetskim prvakom Nemačkom, kog su pobedili rezultatom 93:83. Posle meča, vidljive su bile emocije kod kapitena Bogdana Bogdanovića, Filipa Petruševa i Vasilija Vase Micića.
Prvi se zadržao Petrušev, kako bi dao izjavu za RTS.
„Fenomenalni su utisci, zaslužili smo ovo stvarno. Ceo turnir, cele pripreme. Posle onog sa Amerikom, i dalje nam je to u glavi, uzeli smo ono što nam pripada“ rekao je Petrušev i dodao:
„Stvarno smo se skupili, znali smo da zaslužujemo barem bronzanu medalju. Možda je i bolje što smo igrali prepodne, a ne uveče. Igrali smo protiv Nemačke, koja je jedna od najboljih ekipa na turniru. vratili smo im za onaj poraz od prošle godine“.
Na pitanje kako je igrati sa kapitenom Bogdanom Bogdanovićem, koji je srce i duša tima i sa Nikoom Jokićem, koji je najbolji košarkaš sveta, Petrušev je odgovorio:
„Ma, fenomenalno, Ne samo sa njima, nego sa svima. Fenomenalna grupa momaka. Čast je biti ovde sa svakim trenerom, saigračem, fiziom. Celokupne čestitke svima, to je to, zaslužili smo“, rekao je Filip Petrušev.
Zatim je naišao Vasilije Micić, koji je dao izjavu ogrnut u srpsku zastavu.
„Najvažnija medalja. Iskreno, za moje lično dostignuće, za lični performans odavno ne marim. Uvek dajem sve za ekipu. Kada igramo za Srbiju to je poseban osećaj, lično najveći uspeh u karijeri“.
Utakmica s Amerikom, decenijama će se priprečavati?
„Pa jeste, mislim. Nemam šta puno da dodam na tu utakmicu. Sve je sa razlogom. Kada se izgubi loše je, kada se pobedi lepše je. Mentalno smo se oporavili. Nije lako igrati u 11 sati, spremili smo se svi, i zato ova bronza sija kao zlato. Znači mi najviše do sada u karijeri“, iskren je Vasa.
Micića je sačekalo isto pitanje, kao i Petruševa, kako je igrati sa Bogdanovićem i Jokićem?
„Od Plavše, Petruševa, Jovića, Bogdana, Joka, Davidovac, Milutinov, svi zajedno, svi su dali doprinos. Njih dvojica – Bogdan i Jokić najviše“.
A, onda je pre kameru izašao kapiten Bogdan Bogdanović, dok se u pozadine od strane srpskih navijača orilo: „Jedan je Bogi kapiten, jedan je Bogi kapiten...“
„Šta da ti kažem? Šalim se. Presrećan sam, majke mi, što smo dobili ovo. Toliko je bilo teško oporaviti se, ustati u sedam. Pokazali smo karakter, pokazali smo tu ujedinjenost koju imamo. Zahvalan sam našim navijačima, koji su nas podržavali ceo turnir. I odavde u Parizu, i preko malih ekrana. Jedan od najboljih timova. Kao što sam i rekao, kad je dobra družina, onda je sve lagano. Mi smo svi jednaki tu. Zahvalan sam svim momcima, svaka vam čast ljudi“, rekao je emotivni kapiten Bogdan Bogdanović.
Košarkaši Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 10.08.2024
SPORT
Košarkaši osvojili bronzu za Srbiju!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala