- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srpska heroina grcala u suzama: „Žao mi je“

© AP Photo / Louise DelmotteTekvondo
Tekvondo - Sputnik Srbija, 1920, 10.08.2024
Pratite nas
San Aleksandre Perišić o zlatnoj medalji se ugasio, ali samo na kratko. Kada se budu slegli utisci srpska tekvondistkinja shvatiće i sama da je srebro veliki uspeh, međutim posle poraza u finalu bila je neutešna.
„Drago mi je što sam osvojila još jednu medalju za Srbiju. Žao mi je što nije zlatna. Mnogo mi je krivo. Nadam se da je ovo lep početak za nas dve i da ćemo zasijati u Los Anđelesu. Hvala svima koji su nas podržavali. Žao mi je što nije zlato“, pričala je Aleksandra Perišić dok je grcala u suzama.
Svesna je da i srebrom mora da se ponosi.
„Slažem se, to je velika stvar. Trebalo bi da se ponosim sa tim, celom ovom pričom i što sam osvojila i što smo sve pregurale i došle do toga. Znam da je ovo veliki uspeh, ali ne mogu da budem toliko srećna. Znam šta smo ciljale, ne znam da li sam pokvarila sve... Nisam uspela. Hvala svima koji su nas bodrili i prošli sve sa nama“, poručila je srpska tekvondistkinja.
Prethodnih godina Aleksandra beležila je velike uspehe i najavljivala da bi mogla da postane nova kraljica srpskog tekvonda, ali malo ko je mogao da zamisli da će do ovako velikog uspeha doći sa samo 22 godine.
Ugledala se na Milicu Mandić, a onda krenula njenim stoapama. Iako je 2019. godine doživela tešku povredu kada je pokidala prednji ukršteni ligament, ona se oporavila i počela da ređa uspehe.
Na Evropskom prvenstvu pre dve godine osvojila je bronzu,a iste godine bila je i srebrna na Gran-priju u Mančesteru. Srebro odličje osvojila je i na Svetskom prvenstvu 2022. godine.
Prošle godine Aleksandra je osvojila zlato na Evropskim igrama, a zatim i na Gran-priju. U izboru Sportskog saveza Beograda izabrana je za najbolju sportistkinju prestonice 2023. godine.
Srpska trobojka u Banjaluci - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2024
SPORT
Dve medalje u jednom danu: Aleksandra srebrna – vaterpolisti se bore za zlato
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala