- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Vaterpolisti pobedili za košarkaše: „Da osvetlamo obraz našoj braći“

© Sputnik / Lola ĐorđevićVaterpolo
Vaterpolo  - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2024
Pratite nas
Srpski vaterpolisti plasirali su se u finale aktuelnog takmičenja i tako obezbedili medalju za Srbiju, a Nemanja Vico istakao je da su njega i saigrače za pobedu protiv Amerike motivisali košarkaši koji su poraženi dan ranije.
Jedan od važnih golova na meču Srbije i Sjedinjenih Američkih Država postigao je snažni Nemanja Vico, a posle proslaka u finale istakao je da je ovo bio meč karijere za celu ekipu.
„Ušli smo u finale, samo nam je bilo u glavi da pobedimo i na korak smo do sna. Maštali smo o ovome, pokazali smo karakter sa Grčkom, posle onog u grupi. Ovo je bio meč karijere svima. Čekamo protivnika za finale i mislim da smo senkonačno skupili, podigli i da smo spremni. Utakmica je karijere, to je to. Za ovo sam trenirao, ustajao svako jutro i trenirao da igram finale. Ostaviću poslednji atom snage, makar me izvlačili iz bazena. Ko god da dođe u finale, biće izuzetna utakmica, finale je finale i najgora ekipa bi bila teška tu. Spremni smo, iako smo se prošlu utakmicu potrošili mnogo, a sada odigrali kako treba“, rekao je Vico.
Posebnu motivaciju imali su zbog košarkaša koji su od Sjedinjenih Američkih Država izgubili posle herojske borbe u polufinalu.
„Pričali smo u sobi, bio je motiv za nas 13 koji igramo, a onda smo pominjali košarkaše, da osvetlimo obraz našoj braći. Odigrali su izuzetno, da ne zalazimo u detalje, znamo šta se desilo“, istakao je Vico aludirajući na velike sudijske propuste u tom duelu.
Nemanja Ubović govorio je o tome šta je bilo presudno da Delfini prođu u finale i bore se za zlatnu medalju.
„Sve ste videli, čestitamo bih mojoj ekipi na izuzetnoj borbi i agresivnosti. Ispoštovali smo sve što smo se dogovorili. Bilo je teško, počeli smo utakmicu dosta puta sa igračem manje, ali uspeli smo da prevaziđemo sve to. Verovali smo jedni u druge, igrali smo jako. Odbranu smo doveli do perfekcije. Želeli smo to da uradimo i uspeli smo u tome“, rekao je Ubović.
Srbija će u finalu igrati protiv pobednika duela Mađarska -- Hrvatska, a meč za zlato na programu je u nedelju od 14 časova.
Nemanja Vico - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2024
SPORT
Delfini idu po treće zlato za Srbiju – pala je Amerika!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala