- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Neslaganja među kijevskim režimom: Zelenski želi pregovore sa Rusijom – njegov kabinet koči

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaZgrada administracije predsednika Ukrajine
Zgrada administracije predsednika Ukrajine - Sputnik Srbija, 1920, 09.08.2024
Pratite nas
Ukrajinsko rukovodstvo trenutno ne vidi smisao za pregovore sa Rusijom, izjavio je šef kabineta Vladimira Zelenskog Andrej Jermak. S druge strane, Zelenski u poslednje vreme sve češće ističe potrebu za pregovorima sa Rusijom.

„Dobro razumemo da nema smisla za bilo kakve pregovore. Kao prvo, takvi direktni pregovori danas ne postoje. Mi u tome ne vidimo rezultat koji je potreban Ukrajini“, rekao je on u intervjuu za „Evropsku pravdu“.

Prema rečima kijevskog zvaničnika, Ukrajina nije spremna na teritorijalne ustupke i neće pristati na nove Minske sporazume.
Šef kabineta Zelenskog je dodao da mogućnost pozivanja Rusije na drugu konferenciju o regulisanju ukrajinske krize ne treba tumačiti kao početak pregovaračkog procesa.
Zelenski je u intervjuu za britanske medije priznao mogućnost diplomatskih kontakata sa predstavnicima Rusije, uključujući predsednika Vladimira Putina. To je rekao i ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba tokom posete Kini.
Prema rečima portparola Kremlja Dmitrija Peskova, još uvek nije jasno šta stoji iza tih reči i treba sačekati bilo kakve konkretne akcije.
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2024
Specijalna operacija u Ukrajini
Zelenski: Treba spremiti bazu za završetak sukoba u Ukrajini
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala