- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Amerika na terenu – ali i u bazenu: Delfini i Orlovi imaju isti put do finala

© Sputnik / Lola ĐorđevićVaterpolo
Vaterpolo  - Sputnik Srbija, 1920, 08.08.2024
Pratite nas
Vaterpolisti Srbije u polufinalu aktuelnog takmičenja igraće protiv reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država u petak. Amerikanci su do polufinala stigli pobedom nad Australijom rezultatom 11:10.
Posle velike drame srpski vaterpolisti plasirali su se u polufinale i to golom Nikole Jakšića koji je pogodio gotovo sa pola terena u poslednjim sekundama meča protiv Grčke.
Potom je usledila nova drama koja je odlučila protivnika. Amerikanci su savladali Australiju posle izvođenja peteraca i tako obezbedilo svoje mesto u borbi za finale. Bilo je to malo iznenađenje jer su Australijanci imali prednost od 5:3, ali je na kraju Amerika preokrenula.
Velike zasluge za plasman u polufinale Amerikanci duguju Dejanu Udovičiću, srpskom treneru, koji obavlja funkciju selektora u američkom timu. Tako će se Delfini između ostalog boriti i protiv dobro poznatog Srbina koji je bio selektor Srbije u periodu od 2006. do 2012. godine.
Nisu srpski vaterpolisti blistali od početka turnira, bilo je utakmica za zaborav, ali bilo je i onih u kojima su stavili do znanja da se nikada ne predaju što su definitivno najbolje pokazali protiv Grčke.
Delfini će se zasluženo boriti za medalju, a Amerika nije prepreka koju je nemoguće preskočiti. Košarkaši će protiv Amerikanaca tražiti čudo na terenu, a vaterpolisti u bazenu.
Odbojkašice Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 08.08.2024
SPORT
Vi ste nama najbolje na svetu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala