- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Ukrajinski diverzanti pretrpeli poraz, ruska vojska ih naterala na povlačenje /video/

© Sputnik / Konstantin Mihalchevskiy / Uđi u bazu fotografijaRuska vojska
Ruska vojska - Sputnik Srbija, 1920, 06.08.2024
Pratite nas
Ukrajinska diverzantsko-obaveštajna grupa pretrpela je poraz i povukla se na svoju teritoriju nakon što je pokušala da napadne Kursku oblast, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Nakon toga, v.d. gubernatora oblasti Aleksej Smirnov istakao je da je situacija pod kontrolom, ali i dalje napeta.
U saopštenju Ministarstva se dodaje da su ukrajinsku grupu prilikom povlačenja blokirale ruske jedinice.
Prema rečima v.d. gubernatora oblasti Smirnova, u toku 24 sata 9 puta je u ovoj oblasti bila proglašavana opasnost od raketnog napada.
Prethodno, rusko Ministarstvo je objavilo da jedinice ruske vojske i graničari odbijaju napade ukrajinske vojske u Kurskoj oblasti, a na područje borbi na državnoj granici Rusije i Ukrajine u ovoj oblasti poslate su i rezervne jedinice.
Prema saopštenju, ukrajinska vojska je od 8 časova jutros pomoću gotovo trista vojnika i uz podršku 11 tenkova i 22 oklopna vozila izvela napade na ruske položaje u Kurskoj oblasti.
Oružane snage Rusije uništile su šest tenkova, dva oklopna vozila pešadije, četiri oklopna transportera i tri vozila „kozak“ koje su ukrajinske snage koristile u napadu.
Na teritoriji čitave Kurske oblasti bila je proglašena raketna opasnost.
Ruske snage su raketama „iskander“ uništile dva PRO sistema „buk m1“, saopštio je ranije izvoz za Sputnjik.
Situacija na granici u blizini Kurske oblasti nije kritična, ruski vojnici pružaju žestok otpor Oružanim snagama Ukrajine, izjavio je komandant specijalnih snaga Ahmat general-major Apti Alaudinov.
Istražni komitet Rusije saopštio je da će pokrenuti krivični postupak povodom napada na naselja Kurske oblasti, kao i da će otkriti odgovorne za napade na oblast.
Prethodno, v.d. gubernatora regiona Aleksej Smirnov objavio je da su ruski graničari i vojnici sprečili pokušaj ukrajinskih snaga da probiju državnu granicu Rusije u Kurskoj oblasti.
Prema njegovim rečima, jedna osoba je poginula, a 18 je povređeno u Kurskoj oblasti u intenzivnom granatiranju iz Ukrajine.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala