- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Đoković poslao snažnu poruku Alkarasu: „El klasiko – do sledećeg puta, amigo“

© AP Photo / Kirsty WigglesworthNovak Đoković Karlos Alkaras Vimbldon finale
Novak Đoković Karlos Alkaras Vimbldon finale - Sputnik Srbija, 1920, 05.08.2024
Pratite nas
Gotovo je nemoguće da će Novak Đoković imati veće rivale od Rafaela Nadala i Rodžera Federera, ali rivalstvo koje u protekle dve godine gradi sa Karlosom Alkarasom ostaće zapamćeno. Pobedio je srpski as Španac u borbi za zlato, a onda mu uputio snažnu poruku.
Od početka aktuelnog turnira priželjkivao se meč Novaka Đokovića i Karlosa Alkarasa,a Srbin i Španac opravdali su očekivanja i priredili su spektakularno finale, verovatno samo još jedno u nizu onih koji će uslediti.
Novak je slavio posle dva seta, ali je 16 godina mlađem protivniku na izuzetan način ukazao poštovanje.
„Još jedno epsko finale, prijatelju. El klasiko. Čestitam vama i vašem timu na odličnom turniru. S obzirom na vaše godine, energiju i način na koji igrate, verovatno je pred vama još 20. Vaše zlato će doći. Do sledećeg puta, amigo“, napisao je Đoković.
Nije dugo čekao odgovor mladog Španca.
„Hvala ti, titane! Ne mogu da dočekam sledeći meč“, napisao je Alkaras.
Bilo je jako lepo videti pozdrav dvojice tenisera na mreži, ali i čuti izjave pune poštovanja koje su dali jedan o drugom. Do sada su odigrali sedam mečeva, a Novak vodi u međusobnom skoru 4:3.
Prvi susret dogodio se pre dve godine u Madridu, Španac je slavio, da bi se potom Novak osvetio na Rolan Garosu naredne godine. Usledilo je veliko iznenađenje kada je u finalu Vimbldona Alkaras savladao Đokovića, da bi potom srpski as upisao dve velike pobede u Sinsinatiju i na US Openu.
Španski teniser ponovo je ove godine bio bolji na engleskoj travi, ali u meču koji je Novaku bio jedan od najvažnijih u karijeri najbolji svih vremena odneo je pobedu.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 05.08.2024
SPORT
Zvezda saznala protivnika u plej-ofu Lige šampiona – Partizan dobio najteži zadatak
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala