- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Mediji: Amerika spremna da rizikuje uništenje cele Azije da bi pobedila Kinu

© Sputnik / Anna Ratkoglo / Uđi u bazu fotografijaAtmosfera u Pekingu pred kongres Komunističke partije Kine
Atmosfera u Pekingu pred kongres Komunističke partije Kine - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2024
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države su spremne da započnu rat u Azijsko-pacifičkom regionu kako bi potkopale uticaj Kine i ostale hegemon, piše „Global tajms“.
„Za SAD je pretvaranje Azijsko-pacifičkog regiona u ‘bure baruta’ apsolutni način za pobedu. Sjedinjene Američke Države pretenduju na ulogu čuvara mira u regionu, ali zapravo vrše podelu Azijsko-pacifičkog regiona, dovodeći sukobe širom regiona do krajnosti“, navodi se u članku.
Napominje se da Vašington Kinu definiše kao zemlju koja namerava da se sa njim takmiči na globalnom nivou. Stoga su Sjedinjene Američke Države spremne da rizikuju uništenje cele Azije kako bi pobedile Kinu, zaključuje se u tekstu.
Ranije je kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji tokom sastanka sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom izjavio da se u kinesko-američkim odnosima i dalje gomilaju rizici. Kineski ministar je istakao da je potrebno da se kontinuirano koriguje pravac razvoja odnosa, upravlja rizicima, pravilno rešavaju nesuglasice, otklanjaju prepreke i razvija saradnja. Diplomata je napomenuo da je politika Pekinga prema Sjedinjenim Američkim Državama dosledna i zasnovana na međusobnom poštovanju, mirnom suživotu i obostrano korisnoj saradnji.
Američki vojnik - Sputnik Srbija, 1920, 31.07.2024
RUSIJA
Rusija upozorava: SAD i Japan se pripremaju za oružani sukob u Azijsko-pacifičkom regionu
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala