- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Nezaposlenost u Rusiji na istorijskom minimumu

© Sputnik / Olivera IkodinovićŠetalište Stari Arbat u Moskvi
Šetalište Stari Arbat u Moskvi - Sputnik Srbija, 1920, 31.07.2024
Pratite nas
Nezaposlenost u Rusiji u junu je pala na istorijski minimum - na 2,4 odsto, pokazuju podaci Rosstata (agencija za statistiku).
„U junu 2024. godine 1,9 miliona ljudi, starosti 15 i više godina, klasifikovano je kao nezaposleno (prema metodologiji Međunarodne organizacije rada). Stopa nezaposlenosti za osobe od 15 i više godina u junu 2024. iznosila je 2,4% (bez sezonskog faktora) “, navodi se u izveštaju.
Prethodni istorijski minimum od 2,6 odsto zabeležen je u aprilu ove godine. Na istom nivou je bio i u maju. Štaviše, ako je u poslednjem prolećnom mesecu ukupan broj nezaposlenih u Rusiji bio oko dva miliona ljudi, u junu se smanjio na 1,86 miliona.
Do kraja juna u službama za zapošljavanje bilo je prijavljeno 400 hiljada ljudi, od njih 300 hiljada dobilo je odgovarajuće naknade.
U proučavanju ovog pitanja, Rosstat koristi metodologiju Međunarodne organizacije rada. Prema njoj, nezaposlenima se smatraju oni kojima je u vreme istraživanja bio potreban posao, tražili ga i bili spremni da počnu da rade. Broj radnika u Rusiji od 15 godina i više, prema Rosstatu, u junu 2024. iznosio je 76,3 miliona ljudi.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala