- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Maduro izazvao Maska na borbu, milijarder prihvatio

© Tanjug / AP Photo/Fernando VergaraNikolas Maduro
Nikolas Maduro - Sputnik Srbija, 1920, 31.07.2024
Pratite nas
Predsednik Venecuele Nikolas Maduro izazvao je Ilona Maska na borbu na nacionalnoj televiziji nakon što je Mask izjavio da su predsednički izbori u Venecueli bili namešteni, a Mask je kasnije prihvatio izazov.
Maduro je nakon izbora na kojima je pobedio izjavio da je američki preduzetnik i milijarder Ilon Mask opsednut idejom da vlada Venecuelom, a da nemire u toj zemlji finansiraju kolumbijska trgovina narkoticima i vlasti SAD.
„Govorio sam da se Venecuela suočava sa nacionalnom i međunarodnom agresijom svetskih sila, a sada se ispostavilo da je Ilon Mask opsednut idejom da zavlada Venecuelom i da njome vlada spolja“, rekao je Maduro, obraćajući se svojim pristalicama.
Mask je proteklih nekoliko dana više puta na mreži Iks komentarisao situaciji u Venecueli.
„Maduro, odlazi! Venecuelanci su odlučili da okončaju komunističku diktaturu Nikolasa Madura. Podaci pokazuju veliku pobedu opozicije, a svet čeka da priznaš poraz nakon godina socijalizma, bede, dekadencije i smrti“, napisao je Mask u jednom postu.
Maduro je Maska nazvao pretnjom po zemlju i izazvao ga na borbu na nacionalnoj televiziji.
„Društveni mediji stvaraju virtuelnu stvarnost, a ko kontroliše virtuelnu stvarnost? Naš novi glavni neprijatelj, čuveni Ilon Mask. Hoćeš li da se boriš? Hajde da to uradimo. Ilone Mask, ja sam spreman. Hajde da se borimo, kad god želiš“, istakao je Maduro.
U sredu je Mask na mreži Iks odgovorio na izazov, jednostavno napisavši: „Prihvatam“.
Mask je kasnije napisao i „On (predsednik Venecuele) će se uplašiti“.
On je posle prokomentarisao da smatra da će borba sa predsednikom Venecuele biti stvarna, za razliku od borbe sa direktorom korporacije „Meta“ (proglašena za ekstremističku u Rusiji) Markom Zakerbergom.
„Maduro je krupan momak i verovatno zna kako da se bori, tako da će to biti prava borba. Zakerberg je mali momak, tako da bi to bila kratka borba. Ako on (Maduro) pobedi, daću mu besplatno putovanje na Mars“, dodao je Mask.
Prema saopštenju izborne komisije Venecuele, predsednik Nikolas Maduro osvojio je 51,2 odsto glasova i pobedio na predsedničkim izborima održanim u nedelju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala