- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Amerika negira umešenost u ubistvo Hanijea

© AFP 2023 / ADNAN BECIAmerički državni sekretar Entoni Blinken
Američki državni sekretar Entoni Blinken  - Sputnik Srbija, 1920, 31.07.2024
Pratite nas
Američki državni sekretar Entoni Blinken rekao je danas da Sjedinjene Američke Države nisu umešane ubistvo lidera Hamasa Ismaila Hanijea i ponovo istakao važnost prekida vatre u Gazi.
"To je nešto čega nismo bili svesni niti u šta smo bili uključeni. Veoma je teško spekulisati“, rekao je Blinken u intervjuu za kanal Njuz Azija tokom posete Singapuru.
Blinken je rekao da je upoznat sa izveštajima o ubistvu Hanijea.
"Naravno, video sam izveštaje i sve što sada mogu da vam kažem je da mislim da ništa ne umanjuje važnost da se dođe do prekida vatre, što je u interesu talaca i njihovog povratka kući. To je očigledno u interesu Palestinaca koji užasno pate svaki dan, deca, žene, muškarci u Gazi koji su uhvaćeni u ovoj unakrsnoj vatri koju pravi Hamas", rekao je on, prenosi Gardijan.
Istakao je da je postizanje primirja "duboko u interesu pokušaja da se stvari postave na bolji put, ne samo u Gazi, već u celom regionu", jer je mnogo toga povezano sa onim što se trenutno dešava u Gazi.
"Radili smo od prvog dana ne samo da bi došlo do poboljšanja u Gazi, već i da sprečimo širenje sukoba", poručio je Blinken.
Iranska Revolucionarna garda saopštila je jutros da su Hanije i njegov telohranitelj ubijeni u Teheranu, gde je lider Hamasa prisustvovao inauguraciji iranskog predsednika Masuda Pezeškijana.
Politički lider Hamasa Ismail Hanije - Sputnik Srbija, 1920, 31.07.2024
SVET
Ko je bio Ismail Hanije, politički lider Hamasa koji je ubijen u Iranu
Politički lider Hamasa Ismail Hanije - Sputnik Srbija, 1920, 31.07.2024
SVET
Lider Hamasa ubijen u Teheranu
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala