- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Snaga ruske Ratne mornarice na delu: Počele velike vojne vežbe /video/

© Sputnik / Pavel Lьvov / Uđi u bazu fotografijaDan Severne flote ruske Ratne mornarice
Dan Severne flote ruske Ratne mornarice - Sputnik Srbija, 1920, 30.07.2024
Pratite nas
Ratna mornarica Rusije otpočela je planske vežbe primene snaga Baltičke, Severne i Tihookeanske flote, kao i Kaspijske flotile, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
Ministarstvo je preciziralo da u aktivnostima borbene pripreme učestvuje oko 300 brodova i čamaca, podmornica i pomoćnih brodova, gotovo 50 letelica, više od 200 jedinica vojne i specijalne tehnike, više od 20 hiljada vojnika i civilnog osoblja jedinica i formacija.
Tokom nekoliko dana posade brodova, jedinica pomorske avijacije i obalskih snaga tri flote i Kaspijske flotile izvršiće više od 300 borbenih vežbi uz praktičnu primenu oružja.
To uključuje PVO raketno gađanje, artiljerijsko gađanje pomorskih i vazdušnih meta, borbene vežbe pasivnog ometanja u cilju povlačenja snaga usled napada uslovnog neprijatelja, kao i primenu protivpodmorničkog naoružanja brodova i pomorske avijacije.
Glavni cilj je provera delovanja organa vojne uprave Ratne mornarice Rusije, kao i gotovost posada brodova, jedinica pomorske avijacije i obalskih snaga Ratne mornarice Rusije u prilikom obavljanja zadataka, objašnjava Ministarstvo.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala