- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva, Budimpešta i Bratislava na vezi zbog obustave tranzita ruske nafte preko Ukrajine

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Uđi u bazu fotografijaRabota neftяnыh stankov - kačalok
Rabota neftяnыh stankov - kačalok - Sputnik Srbija, 1920, 29.07.2024
Pratite nas
Ministri spoljnih poslova Mađarske, Rusije i Slovačke, Peter Sijarto, Sergej Lavrov i Juraj Blanar razgovarali su o situaciji u vezi sa obustavom tranzita ruske nafte preko Ukrajine.
„Nastavljamo da radimo na obnavljanju dugoročne sigurnosti našeg snabdevanja naftom. Stoga sam se jutros ponovo telefonom konsultovao sa ruskim i slovačkim kolegom, Sergejem Lavrovom i Jurajem Blanarom“, napisao je Sijarto na društvenim mrežama.
Prema njegovim rečima, ugrožavanjem energetske bezbednosti Mađarske, Ukrajina krši sporazum o pridruživanju Evropskoj uniji.
„Istovremeno, stalno analiziramo moguća pravna i tehnička rešenja koja će obezbediti kontinuitet naših isporuka nafte bez obzira na ukrajinsku zabranu tranzita“, objasnio je mađarski ministar.
Šef mađarske diplomatije ranije je saopštio o obustavi isporuka nafte „Lukoila“ preko Ukrajine putem naftovoda „Družba“. Ministarstvo ekonomije Slovačke takođe je potvrdilo da je zemlja prestala da dobija naftu od „Lukoila“ zbog toga što je Ukrajina obustavila tranzit preko njene teritorije. Kako je saopšteno, razlog je taj što je ruska kompanija uvrštena na sancioni spisak u Ukrajini.
Naftne pumpe u Tatarstanu - Sputnik Srbija, 1920, 29.07.2024
RUSIJA
Slovačka zapretila Ukrajini „zavrtanjem slavine“
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala