- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Medvedev: OI u Parizu su postale sramota, treba ponovo stvoriti olimpijski pokret

© Sputnik / Ekaterina Shtukina / Uđi u bazu fotografijaDmitrij Medvedev
Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija, 1920, 29.07.2024
Pratite nas
Olimpijske igre u Parizu su čista sramota, olimpijski pokret treba da se razbije i ponovo izgradi na transparentnim sportskim principima, smatra zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.
On je dodao da svetske sportske organizacije i međunarodni olimpijski pokret odavno predstavljaju birokratske, korumpirane zajednice.
Prema njegovim rečima, sportski funkcioneri su uglavnom „pompezni, važni čelnici međunarodnih federacija sa čašama skupog šampanjca i sjajem u očima“, ali zapravo „bezlični korumpirani funkcioneri za kojima plače zatvor“ i koji su zainteresovani samo za „beskrajne zabave, bacanje novca, nagoveštaje, saveze i ostale kriminalne gluposti“.
Ono što se tamo vidi je čista sramota, ocenio je on.
„A poenta nije u tome što su nas odnekud izbacili i proglasili za svetske negativce. Nemam iluzija – sport je postao veliki biznis. Čini se da je došlo vreme da se sve u toj zločinačkoj organizaciji razbije do đavola i organizacija izgradi ponovo – na čistim, transparentnim sportskim principima. Prema zavetima Pjera de Kubertena. Živeo MOK 2.0!“, napisao je Medvedev na svojoj stranici na mreži VKontakte, komentarišući Olimpijske igre koje su počele u Francuskoj.
Vjačeslav Volodin, predsednik Državne dume Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 28.07.2024
RUSIJA
Francuska sramota: Organizatori Olimpijade ponizili ceo hrišćanski svet
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala