- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Maša Janković za Sputnjik: Mala zemlja, ali veliki tim – igranje za Srbiju ostvarenje najvećeg sna

© Foto : FIBAKošarkašice Srbije
Košarkašice Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2024
Pratite nas
Čast i privilegija je braniti boje Srbije i nositi taj grb. Mala je država, ali mi smo veliki tim, spremni smo da poginemo na terenu, rekla je Maša Janković, srpska košarkašica u razgovoru za Sputnjik.
Jedna je od mladih uzdanica reprezentacije i iskusne saigračice za nju imaju samo reči hvale. Maša Janković zasluženo će biti deo srpskog tima na predstojećem takmičenju, a prve impresije otkriva za Sputnjik.
„Čast i privilegija je braniti boje Srbije i nositi taj grb. Mala je država, ali mi smo veliki tim, spremni smo da poginemo na terenu.Kako se približava, uzbuđenje je sve veće. Početnu fazu smo u Lilu, ne znam šta da osećam. Pričala sam sa svima, Tokio je bio druga priča jer nije bilo publike, ali su nam starije saigračice pričale kako je bilo u Riju“,, istakla je srpska košarkašica na početku razgovora za Sputnjik.
U grupnoj fazisrpske košarkašice igraju protiv Portorika, Španije i Kine. Prvi cilj našim devojkama je da prođu tu zahtevnu grupu.
„Mi smo tim koji je uvek zajedno, igramo društvene igre, pomažemo se, vlada pozitvna trema, ali to je sve normalno. Ne bojimo se nikoga, idemo iz utakmice u utakmicu, i ako se dobro pripremimo možemo mnogo, ali prvi cilj je da prođemo grupu“, istakla je Janković.
Koliko je bilo teško da obezbede mesto znaju samo one. Okupile su se u Brazilu gde su stigle sa svih strana sveta kako bi igrale kvalifikacije. Uprkos svim poteškoćama uspele su da postignu šta su želele.
„Nismo sumnjale nijednog trenutka jer smo znale da ćemo dati sve od sebe. S obzirom na okolnosti, nismo odradile nijedan trening zajedno, ali bile smo tu jedna za drugu“, rekla je srpska košarkašica.
Maša je od početka karijere nailazila na prepreke. Košarkašica rođena 2000. godine od 2019. godine je nosila dres Crvene zvezde, ali put je bio trnovit. Međutim, želja za izlaskom na teren uvek je pobeđivala i danas je tu gde jeste kao važan član reprezentacije Srbije.
„Bilo je teško, ali nikada ne odustajem, to mi je moto. Sa 15 godina sam imala udes i otvoren prelom, vratila sam se posle nekoliko meseci. Sa 17 sam pokidala prednje ukrštene ligamente, ali ponavljam nikada ne odustajem“, poručila je hrabra Maša.
Na početku karijere srpska košarkašica jednom prilikom je kao idola istakla Bogdana Bogdanovića. Dobila je priliku da ga upozna, ali ne i da ga pita šta je želela.
„Upoznala sam ga na pripremema, pričali smo, ali imam neka pitanja koja bi mu postavila. Jedno od njih je i kako je prešao iz Evrope u NBA, pratila sam ga još kada je igrao u Partizanu“, istakla je košarkašica.
Maša trenutno igra za rumunski Sepsi, a prethodno je beležila sjajne rezultate u Crvenoj zvezdi. Ipak, ona najlepša uspomena za 24-godišnju Srpkinju je Evropsko prvensvo na kom je sa reprezentacijom osvojila zlatnu medalju 2021. godine.
„To mi je najdraža uspomena, uvek mi je bila želja da igram za reprezentaciju. Značilo mi je to što sam dobila priliku, to podizanje pehara, postolje, himna, a onda balkon. Ostvarila sam svoj najveći san igrajući za Srbiju“, rekla je Maša Janković za Sputnjik.
Njukasl - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2024
SPORT
Sa Uba u Premijer ligu – Njukasl doveo srpskog fudbalera
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala