- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Aleja anđela“: Kijevski režim od 2014. godine u Donbasu usmrtio 304 dece /video/

© Sputnik / Sergey Bobylev / Uđi u bazu fotografijaDan sećanja na decu – žrtve rata u Donbasu.
Dan sećanja na decu – žrtve rata u Donbasu. - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2024
Pratite nas
Od početka godine na teritoriji Rusije je usled napada ukrajinske vojske poginulo najmanje 40 dece, dok su u DNR i LNR od 2014. godine stradala najmanje 304 deteta, izjavio je specijalni izaslanik Ministarstva spoljnih poslova zadužen za pitanja zločina kijevskog režima Rodion Mirošnik za Sputnjik.
U Donjeckoj Narodnoj Republici 27. jula se obeležava Dan sećanja na decu – žrtve rata u Donbasu, kako bi se ovekovečilo sećanje na decu koja su poginula u Donbasu u napadima ukrajinskih snaga.
„Kijevski zločinci su pre deset godina počeli sa bezakonjem i ubijanjem dece i to čine do danas. Od januara 2024. godine, usled granatiranja civilne infrastrukture koje izvodi kijevski režim, na teritoriji Rusije poginulo je najmanje 40 dece, dok je ranjeno 143 dece“, rekao je Mirošnik.
Kako je dodao, u LNR i DNR je od 2014. godine, usled zločina kijevskog režima, poginulo najmanje 304 dece, ranjeno je 1.120. a preko 120.000 dece u zoni oko fronta uskraćeno je za pravo na obrazovanje i zdravstvenu zaštitu.
Mirošnik je siguran da će svi odgovorni biti kažnjeni.
„Oni će platiti za smrt i krv svakog deteta koje je postalo žrtva ukrajinskih monstruma. Od ideologa i vođa koji su pozivali na ubijanje ruske dece, do onih koji su stiskali okidač ili dugme 'start'“, poručio je Mirošnik.
U Donjecku je, na Dan sećanja na decu žrtve rata u Donbasu, u nebo pušteno hiljadu balona sa natpisom „Anđeli Donbasa“.
Pogledajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala