- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

U Crnoj Gori oslobođeno 11 zarobljenih migranata, uhapšena tri Pakistanca

© Sputnik / Boban NovovićCrnogorska policija
Crnogorska policija - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2024
Pratite nas
Tri državljanina Pakistana uhapšena su u Crnoj Gori, kod graničnog prelaza Božaj, zbog sumnje da su oteli druge migrante, a oslobođeno je 11 zarobljenih migranata, nad kojima je vršeno nasilje, saopštio je danas vršilac dužnosti pomoćnika direktora Uprave policije za Sektor za borbu protiv kriminala Lazar Šćepanović
On je rekao da je u jučerašnjoj akciji bio angažovan veći broj policajaca iz SBPOK-a, Granične policije, Protivteroristićke i Posebne jedinice policije i Regionalnog centra bezbednosti, prenose Vijesti.
Šćepanović je naveo da su imali kriznu situaciju gde je od jedne kriminalne grupe zarobljena migrantska grupa nad kojom je vršeno nasilje.
"Na osnovu obaveštajnih podataka koje smo dobili od Albanije, u pograničnom pojasu u Božaju jedna kriminalna grupa migranata je ograničila kretanje većoj grupi migranata i vršila nasilje, telesne povrede, iznuđivala novac i nanosila teške telesne povrede", dodao je on.
Šćepanović je saopštio da je akcija trajala nekoliko sati i da su imali talačku situaciju gde je oslobođeno 11 migranata , sedam iz Egipta četiri iz Sirije.
Uhapšena su tri Pakistanca, kojima se na teret stavlja krivično delo otmica i iznuda, navode Vijesti.
V.d. pomoćnika direktora UP za Sektor granične policije Milutin Vasiljević rekao je da 11 migranata trenutno boravi u Prihvatilištu za strance.
Vasiljević je naveo i da je u Crnoj Gori registrovan veliki broj migranata otkad je počela migrantska kriza, i da je broj migranata bio na vrhuncu 2022. godine, kada je u toj zemlji boravilo 8.550 migranata.
U 2024. je taj broj opao na 1.707, navode Vijesti.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala