- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Endi biranim rečima o Novaku: Bilo mu je teško – a onda je postao najbolji u svemu

© AP Photo / Christophe EnaNovak Đoković i Endi Mari
Novak Đoković i Endi Mari - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2024
Pratite nas
Novak Đoković, najbolji teniser svih vremena, taj epitet nosi sa razlogom smatra Endi Mari, njegov kolega i veliki prijatelj. Britanac smatra da je srpskom asu bilo teško da se istakne pored Rodžera Federera i Rafaela Nadala, ali i da je na kraju uspeo da ih nadmaši.
Kada je Novak Đoković počeo da krade titule Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu malo ko je verovao da će ih nadmašiti, ali u tome ne samo da je uspeo već i dalje beleži istorijske rezultate.
„Mislim da mu je očigledno ponekad bilo teško zbog Nadala i Federera pre nego što je Novak postao najbolji po titulama i svemu. Najbolji igrač, sa najviše grend slem titula, imao je neverovatnu karijeru“, rekao je Mari.
Iako danas srpski as ima armiju navijača, kada god je igrao sa Švajcarcem i Špancem činilo se da je njihov broj navijača veći.
„Mislim da Novak ima veliku podršku širom sveta. Mislim da mu je ponekad bilo teško što nije dobijao istu podršku kao Rafa i Rodžer, ali on i dalje ima masovnu podršku širom sveta. Mislim da je Novak ekstremno poštovan, ne samo u tenisu, već u sportu generalno, zbog svih uspeha“, poručio je britanski teniser.
Međutim, Mari veruje da je Novak upravo zbog toga što nije uvek imao podršku dodatno bio motivisan.
„To mu ponekad uspeva. Kada publika nije bila uz njega, igrao je često najbolji tenis. Na čudan način, to mu je možda više pomoglo, ali mislim da mu je ponekad bilo teško“, istakao je Mari.
Srbin i Britanac tokom karijere odigrali su 36 mečeva, Novak je slavio u 25, dok je iz 11 Endi izašao kao pobednik.
Maja Ognjenović - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2024
SPORT
Maja Ognjenović za Sputnjik: Moje poslednje takmičenje u dresu Srbije – san je da bude zlato
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala