- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Moskva: Na Zapadu caruje rusofobija – bilateralni odnosi sa SAD ne postoje

© Sputnik / Vladimir VyatkinTrojicka kula, Kremlj, Moskva
Trojicka kula, Kremlj, Moskva - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2024
Pratite nas
Trenutno je besmisleno pokušati predstaviti Zapadu stav Moskve dok tamo caruje atmosfera mržnje prema Rusiji i svemu ruskom – potrebno je da prođe vreme, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

„U ovom momentu, nažalost, na Zapadu apsolutno caruje atmosfera slepe mržnje prema Rusiji i svemu što je povezano sa Rusijom. Faktički je jednostavno beskorisno pokušati objasniti svoj stav. Treba sačekati. Znate da ne treba operisati u akutnom periodu bolesti. Isto tako ne treba pokušati nekakav informacioni upad tamo“, istakao je Peskov na sastanku sa učesnicima „Festivala novih medija“.

On je naglasio da treba biti spreman na to da će Zapad nastaviti da „izbacuje“ Rusiju iz svojih multimedijskih i informacionih resursa i da traži nove mogućnosti.
Prema njegovim rečima, proći će vreme i situacija će početi da se smiruje i vremenom će sve više ljudi početi da se pita zašto Rusi postupaju kako postupaju i probaće to da razumeju.
On je ponovio da između Rusije i SAD de fakto ne postoje bilateralni odnosi, te, prema tome, za sada neće biti u potpunosti obnovljen rad američke ambasade u Moskvi.
Pored toga, Peskov je prokomentarisao da je ruski pevač Šaman (Jaroslav Dronov), koji je održao akciju i koncert ispred američke ambasade u Moskvi u znak podrške ruskim izvođačima zbog blokade na Jutjubu, sve uradio ispravno, izrazivši svoj građanski stav.
Pripadnici američke policije tokom pretresa ruskog trgovinskog predstavništva u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2024
RUSIJA
Moskva: Amerika progoni Ruse po celom svetu – njihova špijunska manija prelazi sve mere
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala