- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kremlj: Ne nosimo ružičaste naočare –Tramp je deo političke elite SAD, a tamo su svi rusofobi

© Tanjug / Ap/Julia NikhinsonDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2024
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države su upravo tokom mandata bivšeg predsednika Donalda Trampa pokrenule sankcionu trku protiv Rusije i po tom pitanju on se malo razlikuje od svih ostalih, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Za vreme Trampa uveden je ogroman broj sankcija protiv naše zemlje i po tome se on ne razlikuje mnogo od svih ostalih“, istakao je Peskov.
On je dodao da je Tramp deo političke elite SAD, a oni svi pate od rusofobije.
„Nikada nismo nosili niti nosimo ružičaste naočare. Jedan od pomenutih kandidata za predsednika SAD (Donald Tramp) je predstavnik političke elite SAD, a oni svi sada pate od totalne rusofobije“, rekao je Peskov.
Istovremeno, Peskov je naglasio da Tramp ispoljava veću političku mudrost u održavanju kanala komunikacije sa Rusijom, ali trenutno to neće posebno uticati ni na šta.
„On pokazuje malo više mudrosti u sferi održavanja kanala za dijalog, ali to de fakto nema mnogo uticaja na bilo šta, moramo biti svesni toga“, istakao je Tramp.
Pored toga, Peskov je prokomentarisao Trampovu izjavu kojom je podsetio ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog na pobedu Rusije protiv Hitlera i Napoleona, ocenivši da te reči neće biti od koristi većem delu američkog auditorijuma.

Tramp bi mogao da predloži program lend-liz za Ukrajinu

Bivši američki lider Donald Tramp mogao bi ponuditi Ukrajini program lend-liz u vrednosti od 500 milijardi dolara ako pobedi na izborima, pišu bivši državni sekretar Majk Pompeo i izvršni direktor lobističke kompanije BGR Grup Dejvid Urban u članku za „Vol strit džurnal“.
Kako se navodi, lend-liz bi omogućio Ukrajini da pozajmi onoliko novca „koliko joj bude potrebno za nabavku američkog oružja“. Trampov plan bi mogao da uključuje i ukidanje svih ograničenja za oružje za Kijev.
Po mišljenju autora, uspešan plan za Ukrajinu, pored lend-liza, treba da obuhvati i uvođenje realnih sankcija Rusiji, jačanje američke odbrambene industrije i povećanje vojnih budžeta zemalja NATO-a na tri odsto BDP-a. Ove mere, smatraju Pompeo i Urban, omogućiće da se odrede uslovi sporazuma i sukob će se odmah okončati.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala