- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Osmoro kajakaša se bori za Srbiju

© Sputnik / Lola ĐorđevićKajakaš i galeb na Dunavu
Kajakaš i galeb na Dunavu - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2024
Pratite nas
Srbija će na predstojećem takmičenju imati čak osmoro predstavnika u kajaku. Takmičiće se u četiri discipline, odnosno dve muške posade u K2-500 i jedna K4-500, a kajakašice u K4-500 i K1-500.
Kajakaši koji će predstavljati reprezentaciju Srbije su: Marko Dragosavljević, Marko Novaković, Anđelo Džombeta, Vladimir Torubanov, Milica Novaković, Anastasija Bajuk, Marija Dostanić i Dunja Stanojev.
Marko Dragosavljević prvi put ide na ovu vrstu takmičenja, ali će uz sebe imati Marka Novakovića kojem je ovo treće učešće.
Debitovaće i Anđelo Džombeta koji je prošle godine ostvario najbolji rezultat u karijeri kada je osvojio treće mesto na Evrospkim igrama u disciplini K4-500.
Iskustvo u tim uneće Vladimir Torubanov koji je 2014. godine bio svetski prvak u K2-1000.
Kada je reč o damama tim predvodi Milica Novaković, vicešampionka iz 2015. godine u K2-500. Prvi put u time biće Anastazija Bajuk kojoj je u dosadašnjem toku karijere najbolji rezultat sedmo mesto na Svetskom prvenstvu za juniore.
U ekipi su još i Marija Dostanić koja takođe prvi put učestvuje na ovom takmičenju, baš kao i mlada Dunja Stanojev koja je prošle godine zauzela treće mesto na Svetskom prvenstvu za mlađe seniore u K2-500.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala