- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Belousov u inspekciji Lenjingradskog vojnog okruga: Najboljim vojnicima uručena odlikovanja /video/

© Sputnik / RIA NovostiRuski vojnici u oklopnom transporteru BTR-82A u zoni specijalne vojne operacije u Ukrajini
Ruski vojnici u oklopnom transporteru BTR-82A u zoni specijalne vojne operacije u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2024
Pratite nas
Ministar odbrane Rusije Andrej Belousov proverio je organizaciju borbene obuke na poligonu u Lenjingradskom vojnom okrugu i razgovarao je sa vojnicima, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
Belousovu je tom prilikom demonstrirana obuka stručnjaka mlađeg komandnog osoblja, kao i vojnika koji su upravo potpisali ugovor sa Ministarstvom odbrane Rusije.
„On se upoznao sa praktičnom obukom tenkovskih posada, obukom za upravljanje dronovima, gađanje iz minobacača, kontrolu artiljerijske vatre, armijsko taktičko gađanje i upravljanje jedinicama“, navodi se u saopštenju.
Ruski ministar odbrane je uručio odlikovanja vojnicima koji su se istakli tokom specijalne vojne operacije. Nakon toga je posebno razgovarao sa oficirima i vojnicima.
Takođe, u centrima za obuku vojnika po ugovoru uvode se kursevi za upravljanje četvorotočkašima, kvadovima. Po rečima Belousova, takav transport je veoma tražen za isporuku municije i evakuaciju ranjenika.
Zamenik ministra odbrane Junu Bek Evkurov rekao je da se sve obuke na poligonu realizuju pod rukovodstvom iskusnih instruktora, koji su učestvovali u specijalnoj vojnoj operaciji, te da su organizovane imajući u vidu načine na koje protivnik koristi zapadno oružje.
Donald Tramp ispred Bele kuće - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2024
SVET
„Rusi su pobedili Hitlera, Napoleona": Tramp objasnio Zelenskom zašto mora da se okonča sukob
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala