- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Sramotna reakcija iz Amerike – i pretnja Pešiću

© Sputnik / Lola ĐorđevićSvetislav Pešić
Svetislav Pešić  - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2024
Pratite nas
Košarkaška reprezentacija Srbije će na predstojećem takmičenju igrati protiv SAD, a selektor Svetislav Pešić više puta je isticao da će naš rival imati najbolji tim ikada, navodeći da je ta ekipa jača je od one iz 1992. godine. Usledila je sramna reakcija iz Amerike.
Oglasio se nekadašnji košarkaš Kris Malin, član te slavne generacije u kojoj su Majkl Džordan, Leri Bird i ostali velikani američke košarke. Tadašnji tim je dominirao, a tek treba da vidimo da li će Pešićeva četa uspeti da zaustavi ekipu koju Stiv Ker dovodi da u Parizu osvoji zlatnu medalju i tako završi ciklus jedne slavne generacije.
„On mora da se probudi, možda da skoči u srpsko more ili nešto slično i da se brzo probudi... Od mene će dobiti istorijsku lekciju“, rekao je nekadašnji NBA košarkaš Kris Malin.
On je tokom NBA karijere igrao za Golden Stejt i Indijanu, ali je najveće rezultate karijere pravio u dresu sa državnim grbom. Osvajao je olimpijska zlata 1984. i 1992. godine,
Podsećanja radi, SAD su prvi put poslale svoje najbolje košarkaše na Olimpijske igre u Barseloni 1992. godine, a članovi tog tima pored Malina bili su: Majkl Džordan, Medžik Džonson, Leri Bird, Čarls Barkli, Džon Stokton, Karl Meloun, Klajd Dreksler, Skoti Pipen, Patrik Juing, Dejvid Robinson i Kristijan Lejtner.
Američki sastav prošetao se do zlatne medalje, pobeđivali su protivnike 50 razlike u proseku, a smatraju se najboljim sastavom u istoriji košarke. U finalu su pobedili Hrvatsku rezultatom 117:85, ali ko zna šta bi se dogodilo da je tadašnjoj reprezentaciji Jugoslavije bilo dozvoljeno da se takmiči.
Takođe, brojni tadašnji reprezentativci u izjavama godinama kasnije govorili su o tome da bi SFRJ bila konkurentna Amerikancima, samo da se država nije raspala u građanskom ratu.
Košarkaš Partizana Dante Egzum - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2024
SPORT
Povredio se miljenik navijača Partizana /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala