- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski vojni brodovi ponovo idu u posetu Kubi

© Sputnik / Igor Zarembo / Uđi u bazu fotografijaGlavna proba za paradu Baltičke flote
Glavna proba za paradu Baltičke flote - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2024
Pratite nas
Brodovi ruske Baltičke flote boraviće u luci kubanske prestonice Havane od 27. do 30. jula, saopštilo je Ministarstvo revolucionarnih oružanih snaga Kube.
„Između 27. i 30. jula brodovi Baltičke flote Ruske Federacije stići će u radnu posetu luci Havana, uključujući: trenažni brod 'Smoljni', patrolni brod 'Neustrašivi' i tanker 'Jeljna'“, navodi se u saopštenju kubanskog Ministarstva na društvenim mrežama.
Ističe se da će tokom posete članovi flote učestvovati u različitim događajima, uključujući sastanak sa komandantom Ratne mornarice Kube, vlastima Havane i posetu znamenitostima.
Lokalni stanovnici će moći da posete brod „Smoljni“ u nedelju 28. jula i ponedeljak 29. jula.
Odred brodova Severne flote, predvođen fregatom „Admiral Gorškov“, kao i nuklearna podmornica „Kazanj“, nalazili su se u luci u Havani od 12. do 17. juna, a njihovo prisustvo izazvalo je veliku pažnju Kubanaca i gostiju Havane, koji su tokom tri dana imali mogućnost da posete fregatu.
U subotu je fregatu „Admiral Gorškov“ posetio predsednik Kube Migel Dijas-Kanel, koji je kasnije na društvenoj mreži Iks napisao da je oduševljen.
Pogledajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala