- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin i Lukašenko se sreli u Valamskom manastiru /foto, video/

© Sputnik / Sergey Bobylev / Uđi u bazu fotografijaPrezident Rossii Vladimir Putin i prezident Belorussii Aleksandr Lukašenko vo vremя vstreči v Minske
Prezident Rossii Vladimir Putin i prezident Belorussii Aleksandr Lukašenko vo vremя vstreči v Minske - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2024
Pratite nas
Predsednici Rusije i Belorusije Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko posetili su ostrvo Valam na Ladoškom jezeru i Valamski manastir, saopštio je Telegram kanal „Pul prvog“.
Kako je rekao portparol Kremlja Dmitrij Peskov, lideri su posetili hram posvećen Smolenskoj ikoni Bogorodice. Tamo su prisustvovali molebnu, a zatim su posetili Romanovski skit.
Pres-služba beloruskog lidera je saopštila da je Lukašenko doputovao u radnu posetu Rusiji.
„Lideri zemalja će razgovarati o aktuelnim pitanjima u razvoju belorusko-ruskih odnosa, promovisanju projekata Savezne države Rusije i Belorusije, temama regionalne bezbednosti i međunarodnim pitanjima“, navela je pres-služba.
Predsednici Rusije i Belorusije su nekoliko puta posetili zajedno Valamski manastir. Poslednji put su boravili na ostrvu u julu prošle godine.
Valamski manastir je spomenik ruske arhitekture, koji godišnje poseti više od 100.000 hodočasnika. Manastir ima svoja podvorja u Moskvi, Sankt Peterburgu, Sortavalu i Priozersku. U manastiru sada živi oko 200 monaha.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala