- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Pravo iz Đokovićeve lože: „Novak je pod pritiskom kad igra za Srbiju“

© Sputnik / Lola ĐorđevićNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2024
Pratite nas
Marko Paniki, bivši kondicioni trener Novaka Đokovića smatra da je srpski igrač pod velikim pritiskom kad igra za svoju zemlju i da ga to sputava da bude na maksimumu.
Đoković je osvojio rekordne 24 Gren slem titule, nema trofeja koji nije podigao, ali mu nedostaje zlato na predstojećem takmičenju.
Đoković je u sredu odradio prvi trening na terenima Rolan Garosa i sa velikim ambicijama očekuje početak turnira.
“On očekuje previše od sebe. Svi znamo šta je osvojio, ali kada igraš kao ekipa – čak i na manje važnim takmičenjima poput ATP kupa ili Junajted kupa – on je pod velikim pritiskom. Osvojio je Junajted kup sa Srbijom, ali je igrao loše. Pod velikim je pritiskom i na teren izlazi sa ogromnom količinom stresa sa kojim se ne nosi baš najbolje“ rekao je Paniki.
Najbolji teniser svih vremena ima bronzanu medalju iz 2008, četiri godine kasnije u meču za treće mesto poražen je od Huana Martina Del Potra, dok je 2016. od istog rivala izgubio u prvom kolu.
U Tokiju 2021. bolji od Novak u duelu za bronzu bio je Pablo Karenjo Busta.
„Svaki put kada mora da brani boje reprezentacije oseća ogroman pritisak da mora da osvoji bod i bude taj koji će Srbiju odvesti napred. Oni su vrlo složan narod. Nole je iskusan teniser, ali kada igra u timskim takmičenjima to mu je uvek veliki teret,” dodao je Paniki.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala