- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Nebenzja: Zapadni instruktori u Ukrajini ─ legitimna meta za rusku vojsku

© Sputnik / Stanislav Krasilnikov / Uđi u bazu fotografijaPaljba iz raketnog sistema "kornet" u zoni specijalne vojne operacije
Paljba iz raketnog sistema kornet u zoni specijalne vojne operacije - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2024
Pratite nas
Zapadni instruktori i plaćenici koji se nalaze u Ukrajini predstavljaju legitimne mete za Rusiju, izjavio je ruski ambasador u UN Vasilij Nebenzja.
„S obzirom na potpunu nevoljnost Ukrajinaca da se bore i ginu za zapadne geopolitičke interese, Sjedinjene Američke Države i njihovi saveznici prinuđeni su da se sve više uvlače u sukob, šaljući u ovu zemlju ne samo plaćenike, već i instruktore. Oni, naravno, postaju legitimne mete za Vazdušno-kosmičke snage Rusije. Kao rezultat toga, na Zapadu se pojavljuje sve više čitulja visokih oficira nestalih dok su šetali planinama ili su iznenada umrli od srčanog udara“, istakao je stalni predstavnik Rusije na sednici Saveta bezbednosti UN.
Nebenzja je podsetio da zapadne zemlje nastavljaju da šalju oružje Kijevu, ali da postoje ozbiljne smetnje, između ostalog i zbog toga što postaje teško ignorisati činjenicu široko rasprostranjene korupcije u Ukrajini pri takvim isporukama.
„Oni nastavljaju da pumpaju kijevski režim oružjem, iako sa ozbiljnim problemima i smetnjama. Postaje teško ignorisati činjenicu široko rasprostranjene korupcije koja prati ove isporuke“, ocenio je Nebenzja.
Ministarstvo inostranih poslova Ruske Federacije - Sputnik Srbija, 1920, 22.05.2024
RUSIJA
„Odgovor neće biti samo politički“: Rusija o potencijalnom slanju francuskih vojnika u Ukrajinu
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala