- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

„Muzičko putovanje za umorne od sunca“ 26. jula u „Gvarnerijusu“

© Foto : Sputnjiku ustupio GvarnerijusRuski klarinetista Leonid Janišen
Ruski klarinetista Leonid Janišen - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2024
Pratite nas
Koncert „Muzičko putovanje za umorne od sunca“, na kojem će nastupiti istaknuti ruski umetnici, klarinetista Leonid Janišen i pijanistkinja Natalija Janišen, biće održan 26. jula u Ustanovi kulture „Gvarnerijus“ u Beogradu.
Ruski umetnici će izvesti program koji obuhvata dela od klasike do džeza, među kojima su kompozicije Baha, Šnitkea, Pjacole, Dezmonda, Hačaturjana, Gudmana i drugih, saopšteno je iz „Gvarnerijusa“.
Klarinetista Leonid Janišen je solista Simfonijskog orkestra Karelske državne filharmonije, pobednik brojnih međunarodnih takmičenja i zaslužni umetnik Republike Karelije.
Redovni je Petrozavodskog državnog konzervatorijuma „A. K. Glazunov”. Diplomirao je, magistrirao i doktorirao na Sanktpeterbuškom državnom konzervatorijumu „N. A. Rimski-Korsakov”, u klasi profesora Anatolija Pavloviča Baranceva.
Kao solista Simfonijskog orkestra Karelske državne filharmonije (prvi klarinetista, koncertmajstor) nastupao je u Nemačkoj, Španiji, Italiji, Kini, Norveškoj, Poljskoj, Finskoj, Francuskoj, Švedskoj, Švajcarskoj i drugim zemljama.
Pijanistkinja Natalia Janišena diplomirala je na Sanktpeterbuškom državnom konzervatorijumu „N. A. Rimski-Korsakov”, a magistarske studije završila u klasi profesora Ruvima Aronoviča Ostrovskog.
Solista je i korepetitor, kao i autor i voditelj muzičkih projekata u Karelskoj državnoj filharmoniji u Petrozavodsku u Rusiji.
Učestvuje kao član žirija u radu nacionalnih i međunarodnih žirija na brojnim muzičkim takmičenjima.
Rukovodilac je muzičko-obrazovnog projekta za decu, autor scenarija i muzičkih bajki (Dečija filharmonija „Muzika za decu u Srbiji”).
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala