- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kapiten Srbije za Sputnjik: Ma, mi uvek idemo na zlato!

© AFP 2023 / ANGELA WEISSNikola Jakšić
Nikola Jakšić - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2024
Pratite nas
Kada se u Srbiji kaže vaterpolo, to znači – zlato. Da li će tako biti i na najvećoj svetskoj sportskoj smotri teško je reći, ali kapiten Delfina Nikola Jakšić za Sputnjik ističe da će on i njegovi saigrači ciljati najviši stepenik postolja. Jer, navika je čudo!
Sam Jakšić ima dve zlatne medalje (Rio de Žaneiro 2016. i Tokio 2021), a pored toga i gomilu drugih najsjajnijih odličja, izdvojićemo svetsko iz Kazanja 2015. godine, te dva evropska prva mesta.
Kada su vaterpolisti u pitanju, nekako se zlato uvek postavlja kao želja i cilj.
„Eto, mislim da si i sam odgovorio. Ma, nema šta, uvek idemo na najviši cilj. Idemo i težimo ka tome da osvojimo i treće olimpijsko zlato u nizu“, jasan je kapiten u razgovoru za Sputnjik.
Na Igrama će Srbija igrati u Grupi B sa Australijom, Španijom, Francuskom, Mađarskom i Japanom. U grupi A su Hrvatska, Italija, Rumunija, Grčka, SAD i Crna Gora.
„Mislim da je bolja grupa po nas nego ona druga. Ne mogu da kažem lakša, ali bolja svakako. Nadam se da ćemo iskoristiti priliku. Najbitnije je četvrtfinale. Svakako, ko god da ti bude protivnik, biće teško. Ne mogu ni tamo nikoga da izdvojim od ekipa, da kažem da bih voleo da se sa njima sastanemo. Samo da prvo dođemo do četvrtfinala“, kaže Jakšić.
Četvrtfinala su znala da nas muče prethodnih godina na brojnim takmičenjima...
„Jeste. Tako se namestilo. Što se tiče priprema, treninga i ekipe mislim da ćemo uspeti to sada da prevaziđemo. Izgleda mi dobro ekipa, kako igramo, treniramo. Mislim da će sve biti dobro. Sve je do nas i do našeg mentalnog sklopa. Fizički ćemo biti sasvim spremni“, objašnjava Jakšić.
Svaka medalja je uspeh? Ili nije?

„Uvek je svaka medalja uspeh. Ali, mi bismo najviše voleli zlato. Težimo ka tome. Najbolje bi bilo da budemo prvi, naravno. Tu su i Mađari, Španci, Grci, Italijani, Hrvati. Nema jasnog favorita. Ekipe su ujednačene, poseban je doživljaj, igra se na četiri godine, predstavlja veću draž. Posebno je takmičenje, izdvojeni smo u tom selu. Igrači koji nisu igrali do sada će to doživeti kada odemo tamo. Ne može se to opisati rečima dok se ne dođe tamo“, dodaje kapiten Delfina.

Pre ova dva zlatau Riju i Tokiju, ranijih godina, dešavalo se da naši Delfini dobro igraju na svetskim i evropskim prvenstvima, pa da onda odigraju slabije na najvećoj sportskoj smotri.
Znao je Nikola na šta ciljamo, pa nas je prekinuo...

„Hoćeš da mi kažeš da ako smo sada igrali lošije na svetskim i evropskim možemo da zablistamo na najvećoj sportskoj smotri? Daj Bože! Zlato bi nadomestilo lošije rezultate, sve prethodno bi palo u vodu, to što se nisu uzimale medalje. Svi smo maksimalno foksurirani na to. Želimo to najviše. Većina zavisi od nas.Verujem uekipu i sve nas, da će sve biti kako treba“, kapitenski zaključuje Jakšić razgovor za Sputnjik.

Možda vaterpolisti ne idu na najveći turnir sa dominacijom kakvu su pokazivali prethodnih godina, ali, ako postoji neka selekcija u koju nacija ima poverenja, to su sigurno vaterpolisti.
Toni Kros - Sputnik Srbija, 1920, 06.07.2024
EURO 2024
Došlo vreme za rastanak i „nemoguću misiju“ – kraj za fudbalske velikane
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala