- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Moskva čeka Aleksu! /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićAleksa Avramović
Aleksa Avramović - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2024
Pratite nas
Aleksa Avramović, košarkaški reprezentativac Srbije, neće više nastupati za Partizan, objavio je klub, a istovremeno ga je kao novo pojačanje promovisao moskovski CSKA.
Stevan Mićić  - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2024
OI 2024
Za Srbiju će se boriti šest asova
Avramović se u Partizanu potpuno afirmisao i postao standardan reprezentativac Srbije.
„Posle tri sezone, naš Aleksa će nastaviti karijeru u drugom klubu. Igrač kog krasi neverovatna energija, jednostavno neponovljiva ličnost, ostaće upamćen po mnogim sjajnim utakmicama i anegdotama koje smo zajedno prošli tokom poslednje tri sezone. Aleksa, tvoj KK Partizan ti želi puno sreće i dobrog zdravlja u nastavku karijere“, navedeno je.
Saopštenjem se obratio i Avramović.
„Dragi Partizanovci, bila je velika čast i zadovoljstvo boriti se za crno-bele boje. Nakon tri godine uspona i padova mogu reći da je ovo bio prelep period za mene i da ga ne bih menjao. Hvala navijačima na bezrezervnoj podršci tokom ovih godina, a posebno deci zbog koje i radimo sve što radimo. Borio sam se da dam svoj maksimum za sve vas i da pokušam da opravdam vaša očekivanja! Proživeo sam neke od najlepših momenata u karijeri igrajući za Partizan i uvek ću ih se rado sećati. Hvala svim ljudima iz kluba, ljudima iz organizacije, prijateljima kluba, lekarima, fizioterapeutima i trenerima koji su bili uz mene i pomogli mi na mom košarkaškom i životnom putu. Željko, Bogdane, Aco, Vlade i Iski hvala na znanju i strpljenju. Hvala mojoj porodici, supruzi, prijateljima, kumovima, komšijama i saigračima, koji su bezuslovno bili moja najveća podrška. Do sledećeg viđenja, Aleksa“, naveo je Avramović.
Usledilo je i saopštenje moskovskog CSKA koji je Avramovića promovisao kao novo pojačanje.
Avramović (29) je sa Moskovljanima potpisao dvogodišnji ugovor, u klub dolazi posle tri sezone provedene u Partizanu.
Srpski košarkaš je prošle sezone beležio 10,2 poena, 1,8 skokova i 1,8 asistencija na 24 utakmice u Evroligi.
U dresu reprezentacije Srbije je osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu 2023. godine. Avramović je tad imao učinak od 9,9 poena, 1,3 skoka i 1,9 asistencija.
Avramović je karijeru počeo u Borcu iz Čačka, zatim je nastupao za Vareze, Unikahu i Estudijantes.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala