- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Protest u Vašingtonu zbog Netanijahuovog govora u Kongresu, demonstranti doneli kovčege /video/

© AP Photo / Matt SlocumDemonstracije u Vašingtonu
Demonstracije u Vašingtonu - Sputnik Srbija, 1920, 24.07.2024
Pratite nas
Hiljade demonstranata koji se protive izraelskom ratu u Gazi, od kojih neki nose palestinske zastave, okupilo se danas u blizini američkog Kapitola uoči govora izraelskog premijera Benjamina Netanijahua pred Kongresom.
Policajci su upotrebili biber sprej protiv demonstranata, saopštila je policija američkog Kapitol hila, javlja dopisnik Sputnjika.
Na protestu se mogu videti transparenti, među kojima i jedan na kojem piše da je izraelski premijer traženi ratni zločinac.
Oskarom nagrađena glumica Suzan Sarandon izašla je na scenu i osudila broj poginulih.
„Niko nije slobodan dok svi nisu slobodni“, rekla je ona.
href="https://twitter.com/KateCantrell/status/1816175533807296682?ref_src=twsrc%5Etfw">July 24, 2024 href="https://twitter.com/KateCantrell/status/1816175533807296682?ref_src=twsrc%5Etfw">July 24, 2024
U blizini su demonstranti postavili skoro 30 kartonskih kovčega u ljudskoj veličini umotanih u palestinske zastave u znak sećanja na poginule u ratu u Gazi.
Saobraćaj je obustavljen u blizini Kapitola.
Članovi ultra-ortodoksne jevrejske grupe nosili su palestinske zastave i natpise „Slobodna Palestina“ i „Anticionizam nije antisemitizam“, dok je grupa mlađih demonstranata plesala uz arapsku muziku i nosila velike transparente sa natpisima „Stop naoružavanju Izraela“i „Stop ratnim zločinima u Gazi“.
Propalestinske grupe i studenti već mesecima protestuju u SAD protiv izraelske ofanzive u Gazi.
Pogledajte i:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala