- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.
Vojnik sa protivdronskim oružjem u zoni specijalne vojne operacije - Sputnik Srbija

UŽIVO Iznad Kurske oblasti oboreno 12 ukrajinskih dronova

Pratite nas
Serija eksplozija u Odesi odjeknula je tokom noći, javljaju mediji. Sistemi PVO uništili su tokom noći tri ukrajinske bespilotne letelice iznad Belgorodske oblasti,
Sadržaj
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
22:01 24.07.2024
Iznad Kurske oblasti oboreno je 12 ukrajinskih dronova, rekao je gubernator oblasti Aleksej Smirnov.
21:28 24.07.2024
General-potpukovnik Sergej Kobilaš imenovan je za komandanta Vojno-vazdušnih snaga i zamenika glavnog komandanta Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, navodi se na sajtu Ministarstva odbrane Rusije.
20:53 24.07.2024
Tri osobe su ranjene u napadu ukrajinskog drona na kombajne na njivama u Kurskoj oblasti.
20:23 24.07.2024
Ukrajinska vojska u Donbasu je u teškoj situaciji, navodi se u objavi Generalštaba ukrajinske vojske na društvenim mrežama.
„Situacija na frontu je i dalje složena i napeta“, navodi se u objavi.
Prema navodim ukrajinskih vojnika, borbe se nastavljaju u blizini Krasnogorovke i Konstantinovke na kurahovskom pravcu.
Savetnik lidera DNR Igor Kimakovski je ranije rekao da se ruske snage probijaju ka mestu Jevgenovka i Novoselovki, a da se borbe vode u pravcu Časovog Jara i pokrovskom pravcu.
20:17 24.07.2024
Nemačka je donela odluku da dozvoli Ukrajini da izvodi udare nemačkim oružjem na oblasti Ukrajine koje se graniče sa harkovskom oblašću da bi se otežalo Rusiji da gađa Harkov, rekao je nemački kancelar Olaf Šolc.
„Moralo je nešto da se preduzme u vezi sa Harkovom kako Rusija ne bi mogla da koristi granicu kao štit za udare na taj grad“, rekao je Šolc na tradicionalnoj letnjoj pres konferenciji.
19:06 24.07.2024
Pogranična služba Ukrajine saopštila je da je privela 14-godišnjeg dečaka koji se bavio ilegalnim prebacivanjem vojno sposobnih Ukrajinaca preko reke Tise u Rumuniju.
Pored dečaka uhapšena su četiri muškarca koji su za prebacivanje preko granice platili od četiri do šest hiljada dolara.
13:12 24.07.2024
Glavno sa novog brifinga Ministarstva odbrane Rusije:
▪Gubici ukrajinske vojske u zoni odgovornosti grupe „Zapad“ iznosili i oko 550 vojnika;
▪Ruske snage su uništile kontrolni centar i skladište dronova ukrajinske vojske;
▪Grupa "Jug" zauzela je povoljnije položaje, ukrajinska vojska je izgubio oko 700 vojnika i dve stanice za elektronsko ratovaenje;
▪Ukrajinske trupe su izgubile više oko 395 ljudi u zoni odgovornosti grupe „Centar“;
▪Grupa Istok, Oružanih snaga Rusije ,gađala je položaje dve ukrajinske brigade, gubici: 120 ukrajinskih vojnika;
▪PVO Ruske Federacije oborili su dve taktičke rakete „Točka-U“ i 61 ukrajinski dron;
▪Grupa "Dnjepra" likvidirala je oko 100 vojnika i skladište municije ukrajinskih vojnika;
▪Grupa „Sever“ gađala je položaje pet neprijateljskih brigada, gubici ukrajinskih vojnika iznosili su 140 vojnika.
11:31 24.07.2024
Ruska vojska izvela je napad na administrativnu zgradu u luci Izmail u Odeskoj oblasti, gde se nalazilo oko 200 stranih plaćenika i oficira Oružanih snaga Ukrajine, rekao je za Sputnjik Sergej Lebedev, koordinator proruskog pokreta otpor u Nikolajevu.
Prema rečima Lebedevih doušnika, ranjeni vojnici su odmah evakuisani na teritoriju Rumunije.
Osim toga, pogođena je i barža sa vojnom tehnikom u luci. Civilno lučko osoblje je udaljeno sa posla, a strani državljani su angažovani na istovaru.
Prema podacima podzemlja, ruska vojska je izvršila niz napada na vojne objekte i baze stranih plaćenika u području Izmaila.
Ruska vojska je napala i pogon za remont brodova u kojoj su se popravljala tri vojna čamca. Odjeknula je snažna eksplozija.
09:30 24.07.2024
Ruske snage imaju dva do tri puta prednost u vojnoj tehnici, artiljeriji i zalihama u odnosu na Oružane snage Ukrajine, izjavio je glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski.
"Neprijatelj ima značajnu prednost u trupama i resursima. Kada je u pitanju tehnologija, odnos snaga je 1:2 ili 1:3 u njihovu korist", rekao je on u intervjuu za Gardijan.
Prema rečima Sirskog, broj tenkova u Oružanim snagama Rusije se udvostručio od 2022. godine, a artiljerijski sistemi su se utrostručili. On je istakao da Rusija ima superiornost u avijaciji i veoma jaku protivvazdušnu odbranu, zbog čega ukrajinske trupe sve više koriste dronove.
Kako je istakao, bez mobilizacije u Ukrajini ne bi bilo moguće uspostaviti neophodne rezerve i brigade. Sirski je takođe pozvao građane Ukrajine koji žive van zemlje da učestvuju u mobilizaciji, ističući da je "za nas veoma važno da svi građani Ukrajine ispune svoju ustavnu dužnost".
09:20 24.07.2024
Automobil sa eksplozivom eksplodirao je na severu Moskve, saopštila je predstavnica Ministarstva unutrašnjih poslova Irina Volk na svom Telegram kanalu.
Dve osobe su povređene.
U toku je istraga.
07:19 24.07.2024
Komanda Oružanih snaga Ukrajine našla se u teškoj situaciji na kupjanskom pravcu, zbog čega prebacuju rezerve u području naselja Kondrašovka, Petropavlovka i Sinkovka u nadi da će zaustaviti ruske jurišne avione, saopštio je vojni ekspert Andrej Maročko.
Ranije je Maročko izvestio da jedinice Oružanih snaga Ukrajine, pokušavajući da zaustave napredovanje ruskih vojnika na kupjanskom pravcu, jačaju svoje pozicije, a takođe podižu nova utvrđenja i minska polja.
07:05 24.07.2024
Serija eksplozija u Odesi odjeknula je tokom noći, javljaju mediji.
07:05 24.07.2024
Eksplozije u luci Izmail, Odeska oblast Ukrajine.
07:03 24.07.2024
Ideja da će zapadne zemlje uvek i bezuslovno podržavati Ukrajinu je iluzija, priznao je predsednik Odbora Vrhovne rade za ekonomski razvoj Dmitrij Nataluha.
07:03 24.07.2024
Sistemi PVO uništili su tokom noći tri ukrajinske bespilotne letelice iznad Belgorodske oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala